Witam
Padł mi komp o numerze 028 906 021 C i postanowiłem, że od razu wymienię go na 16-bitowego. Na pobliskim szrocie znalazłem sterownik o numerze: 028 906 021 GG. Stąd moje pytanie, czy będzie on pasował i czy nie wiecie, kto wyłączyłby mi immo z okolic Żyrardów - Sochaczew - Warszawa
Zmiana ECU z 8-bit na 16-bit 1Z
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ostatnio zmieniony sob paź 02, 2010 14:28 przez Barney99, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Barney99, pasowac bedzie ale wypadaloby soft zmienic przeciez bo o ile sie nie myle to GG byl juz z turbo vnt
jesli o immo chodzi to nie ma problemu
jesli o immo chodzi to nie ma problemu
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Jeszcze znalazłem takie ECU: 074 906 021 AN . Co to za komp? Ale pewnie nie podejdzie do mojego, bo jest chyba z 2000 roku.
edit
Pogooglowałem trochę i dowiedziałem się, że to sterownik od T4 2,5 TDI
edit
Pogooglowałem trochę i dowiedziałem się, że to sterownik od T4 2,5 TDI
Tak przy okazji podepnę się do tematu Także posiadam MK3 z silnikiem 1Z z 95r, ale mam możliwość podmianki ECU z drugiego MK3 z silnikiem AHU z 97r i dlatego chciałbym wiedzieć czy wystarczyło by podmienić ECU i wraz z nimi odpowiadające im pastylki od IMMO i wszystko by chodziło? Jeden forumowicz napisał mi w osobnym temacie, że nie da rady - konieczna jest adaptacja immo, ale czy oby napewno? Przecież ja nie wymieniam jedynie samego ECU żeby adaptować obecną pastylkę IMMO żeby zgadzała się z kompem lecz podmieniam ECU wraz z odpowiadającymi im pastylkami czyli wszystko powinno grać, nie mam racjii? Proszę o pomoc bo to drugie MK3 w każdej chwili może się sprzedać, a nie chciałbym przegapić okazji darmowej podmianki ECU na 16bit Z góry wielkie dzięki
Hm.. no namieszane jest w temacie, bo pastylki i immo to jest jedno, a adaptacja to drugie, czyli jak masz immo OK to robisz adaptację sterownika do tego immo, co innego gdy padnie pastylka wtedy ją dopisujesz do immo.