mirass pisze: U triuma występuje też lekkie pływanie kąta powyżej 3800 obr/min i wynika to zapewne z tego samego powodu co u ciebie jaro444.
Mirass więc będę królikiem doświadczalnym jak się to zmieni po przeglądzie pompy
Dodatkowo zleciłem dwa małe "myki" w pompie - poszerzerzenie zakresu regulacji kąta wyprzedzenia wtrysku (tak o 4-5*) i zwiększenie ciśnienia wewnętrznego w pompie by dobrze dosterowywało kąt wtrysku. Za tydzień zobaczymy co dałe te wszystkie zabiegi
Cowboy nie u "naszego" speca to robiłem (zresztą bardzo dobrego) tylko tam gdzie wielu tunerów z Polski Południowej podsyła pompy do roboty - właśnie dlatego, że nasz jest zawalony robotą.
Co do trakcji - calą zimę przejeździłem na takich prametrach - 187 KM/391 Nm. Opony mam 205/55/16 i powiem, że jak głupa kleisz, szczególnie na mokrym to z samego gazu zerwiesz przyczepnosć nawet na 3,4 biegu. Ale jak potrafisz płynnie rozpędzać wóz to zapina jak wściekły, szczególnie 5 i 6 na obrotach tak od 2500 w górę.
Nie wiem jak Golf IV ale Leon ze skrzynią 6, kołami 16, heblami 312 i 256, 5 drzwi oczywiście i z klimą waży 1320 kg (pół baku paliwa, zapas duży (16") jest, jakaś skrzynka z narzędziami, pełno innych płynów)
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi