swap silnika ajm na arl lub asz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wysłałem ci na PW ogólne info.
Przekładke zrobi ci każdy mechanik który ma troche o tym pojęcia .
podjedz do DYnosoftu to ci wszystko wytłumaczą, chłopaki sa super.
Wszystko pasuje bez przerabiania.
AJM nie jest zły spokojnie 190 ps wyciągniesz, potem to już kupa kasy a kuni mało
Na hamowni w Katowicach pokazało mi na ARL 198ps i jakieś 415nm. Ale silniczek miałem naprawde w idealnym stanie. (na dynometrze pokazało wtedy 205ps i 429nm, nie wiem w co wierzyć). Autko ma koło tych 200ps i ponad 400nm
Mi narazie wystarczy, u mnie na obwodnicy rozpedzam auto bez problemów do 220-230 km/h
a do do tych 180-200 to jest chwila. Na nasze drogi spokojnie wystarcza.
Przez to, że mam nowe sprzęgł to zazyczyłem sobie troche ostrzejszy program, takze dół jest naprawde mocny, na drugim biegu przy bucie zamieli troche w miejscu,na suchym asfalcie (felga 18" i 215 kapeć).
jak miałem 15" fele i 195 oponke zimówke to się ruszyć nie dało. Dlatego zmieniłem zimówki na 16" i 205 oponke.
WŁAŚNIE GDZIE FOTKI TWOJEJ BRYKI ??????????
Pozdro.
Przekładke zrobi ci każdy mechanik który ma troche o tym pojęcia .
podjedz do DYnosoftu to ci wszystko wytłumaczą, chłopaki sa super.
Wszystko pasuje bez przerabiania.
AJM nie jest zły spokojnie 190 ps wyciągniesz, potem to już kupa kasy a kuni mało
Na hamowni w Katowicach pokazało mi na ARL 198ps i jakieś 415nm. Ale silniczek miałem naprawde w idealnym stanie. (na dynometrze pokazało wtedy 205ps i 429nm, nie wiem w co wierzyć). Autko ma koło tych 200ps i ponad 400nm
Mi narazie wystarczy, u mnie na obwodnicy rozpedzam auto bez problemów do 220-230 km/h
a do do tych 180-200 to jest chwila. Na nasze drogi spokojnie wystarcza.
Przez to, że mam nowe sprzęgł to zazyczyłem sobie troche ostrzejszy program, takze dół jest naprawde mocny, na drugim biegu przy bucie zamieli troche w miejscu,na suchym asfalcie (felga 18" i 215 kapeć).
jak miałem 15" fele i 195 oponke zimówke to się ruszyć nie dało. Dlatego zmieniłem zimówki na 16" i 205 oponke.
WŁAŚNIE GDZIE FOTKI TWOJEJ BRYKI ??????????
Pozdro.
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2008 15:41 przez Ponior, łącznie zmieniany 2 razy.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
narazie nie jestem w posiadaniu mojego szakala;] stoi u znajomego i wszystko sie sprawdza, bo nie jestem pewnie na 100% czy swapa robic, skoro Ponior mówi ze 190 koni mozna zrobić turbo ARL prawie jak nowe juz mam pas przedni mam ale jeszcze nie mam chłodnic ani orurowania od orginalnej 150:P jak tylko wezme gofra w rece to cos wrzuce,moze na kompie mam jakieś to wrzuce pozdro ;]