to wiem, ale biorąc pod uwagę wagę mk3 to autko już dość fajnie jeździ,Maicroft pisze:mariachi, Swiat jest maly To programik naprawde bardzo delikatny Nastepnym krokiem IMO to wsadzic turbo VNT z AWX-a i zrobic soft na ten 150-160KM bo tyle na tych wtryskach i lepszy turbo wyjdzie. Sprzeglo 1Z ma twarde, a zawsze mozna go zmienic na to z VR6, bo nie kosztuje tez majatku a pasuje.
Na wstępie usłyszałem że nie lubią robić takiego zestawu z 216 bo turbina mocno ogranicza, i były wątpliwości czy przekroczę 130km,
a po wszystkim byli zaskoczenie że tak fajnie wyszło, i zdziwieni że to wszystko na ori pompie 1Z , - jest zdrowsza od niejednej AFN
muszę przytoczyć moją wypowiedź z innego tematu z 7 lutego
mariachi pisze:bradley napisał/a:
mariachi, IMO 1,1-1,2 bar to jest bezpiecznie maksimum. Nie ma co liczyc na cuda, bezpiecznie przy tym setupie to ok 130KM i ok 280Nm (slabsza pompa od AFNskiej i mniej wydajne turbo przy wyzszych obrotach).
Z reszta nikt z CSu nie dmuchnie tyle, ze turbina przekreci sie na druga strone;)
tak tez myślałem, ciekawe ile mi wyjdzie ps, bo coś czuje po kościach, że moja pompa jest jakaś wyjątkowa,
po zmianie na 216 ludziom z reguły dużo na wysłużonych pompach zmienia się kąt wtrysku i dawka a u mnie ledwo co drgnęły, wogóle już bez zmiany softu auto zapina jak wściekłe, ale zobaczymy co pokaże hamownia