przeróbka silnika 2.5 tdi v6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
przeróbka silnika 2.5 tdi v6
witam witam mam taki temacik dla forumowiczów i znawców
zastanawiam sie nad przeróbką audi 2.5 tdi zamiarem moim jest zrobienie bi turbo do tego silnika
a plan postepowania taki :załozenie 2 turbin od silników 1.9 130 km ze zmienna geometrią i załozenie zamiast tej jednej od audi sama przerubka nie powinna sprawiac problemu moze troche mało miejsca pod maską:-(
dlatego mam takie pytanko czy przyniesie to jakis efekt i na jakie powazne problemy mozna trafic
POZDRAWIAM WSZYSTKICH I CZEKAM NA JAKIES OPINIE
zastanawiam sie nad przeróbką audi 2.5 tdi zamiarem moim jest zrobienie bi turbo do tego silnika
a plan postepowania taki :załozenie 2 turbin od silników 1.9 130 km ze zmienna geometrią i załozenie zamiast tej jednej od audi sama przerubka nie powinna sprawiac problemu moze troche mało miejsca pod maską:-(
dlatego mam takie pytanko czy przyniesie to jakis efekt i na jakie powazne problemy mozna trafic
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
-
- Użytkownik
Re: przeróbka silnika 2.5 tdi v6
lepiej załóż trzy, będzie wtedy triturbo to dopiero będzie czad.jaroo1985 pisze:witam witam mam taki temacik dla forumowiczów i znawców
podepnę się pod temat i spytam o coś innego,
Pany, a co są sądzicie o silniku 2.5 R5 bodajże, a oznaczenie o ile się nie mylę to AEL, ten 140KM co montowany był a A6 C4. da to radę grzebnąć jakoś tak ponad 2xx, bo jestem w trakcie szukania auta, a przy okazji patrzę w przyszłość.
CrocodileReggae,
możesz rozwinąć swoją wypowiedź?
Pany, a co są sądzicie o silniku 2.5 R5 bodajże, a oznaczenie o ile się nie mylę to AEL, ten 140KM co montowany był a A6 C4. da to radę grzebnąć jakoś tak ponad 2xx, bo jestem w trakcie szukania auta, a przy okazji patrzę w przyszłość.
CrocodileReggae,
możesz rozwinąć swoją wypowiedź?
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 23:37 przez siaralfc, łącznie zmieniany 1 raz.
S3 R30 Turbo by FROGRACINGxBRYNDZISM
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
R5 siła...
dobre, trwałe, mocne, kulturalne...
trochę wykształcenia dać i większe sikawki...
Dmuchawkę... do wyboru do koloru... polecam polecam
R5 150KM targa ładnie nawet transporterem...
dobre, trwałe, mocne, kulturalne...
trochę wykształcenia dać i większe sikawki...
Dmuchawkę... do wyboru do koloru... polecam polecam
R5 150KM targa ładnie nawet transporterem...
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 23:50 przez CrocodileReggae, łącznie zmieniany 1 raz.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
w T4 jest R5 150ps na vnt i ostatnio ktoś sie chwalił że samym softem na nowych wtryskach zrobił 211ps i ponad 400nm (moment ograniczony w obawie o przeniesienie napędu) , a ja myślę że można sporo więcej zrobić z tej motorowni tylko trzeba troche sie pobawić z odpowiednimi gratami, te silniki są ok nie ma z nimi problemów jak z v6
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
rzeźba...yanosho pisze:taka T4 by pośmigał ale przypominam sobie że pewien koleś wsadził do toledo silnik R5 2,5 (po małej przeróbce podłożnic) i miał sporo ponad 200 kucaGMS pisze:w T4 jest R5 150ps na vnt i ostatnio ktoś sie chwalił że samym softem na nowych wtryskach zrobił 211ps i ponad 400nm
lepiej poszukać volvo z takim motorem
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl