wiekszy intercooler do cordoby FL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam posiadam cordobę 1.9TDI AGR i chciałbym zamontować większy intercooler który dałoby by się zmieścić pod belka przednia, widziałem jak wsadzali od VW T5 ale on jest duży i w tym wypadku trzeba zrezygnować z halogenów a ja nie chce. Pasowało by mi taki żeby był dłuższy i nie wysoki , może znacie z jakich modeli by pasował taki
Re: wiekszy intercooler do cordoby FL
Tu masz forum i temat który ja założyłem pierwszy post jest mój FMIC do fabi!! budowa podobna do cordoby i przeciwmgielne też mam
http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewto ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak masz pytania to pisz na pw
http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewto ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak masz pytania to pisz na pw
Karol
w tm linku masz podany rozmiar intercoolera, wiec wystarczy spisać i jedziesz na jakaś giełdę i możne coś znajdziesz w podobnych rozmiarach
pod ic z t5 nie musisz wywalac halogenów... wystarczy lekko podciac pare blaszek za zderzakiem i po sprawie.
i ze zderzakiem i halogenami:
i ze zderzakiem i halogenami:
kozak duze sa koszta wstawinia takiego ic? bo mam teraz taka ibi fl sport i powoli mysle nad wiekszym ic przed latem, jesli moglbys mi napisac ile cie to kosztowalo? ile roboty itd?
SPRZEDAM
silnik 1,6td JR+skrzynia5 biegowa w bdb stanie ,po remontach wiecj info gg 9415016
silnik 1,6td JR+skrzynia5 biegowa w bdb stanie ,po remontach wiecj info gg 9415016
IC - 150zl
metr rury alu/nierdzewka- 20zl
4 kolanka 50zl
rura fagumit jako laczniki 40zl/mb
spawanie rantow na kolankach i rurze 30zl
Mniej wiecej tyle mnie to wynioslo...
4 kolanka 50zl
Mniej wiecej tyle mnie to wynioslo...
IC - 150zl
4 kolanka 50zl
Mniej wiecej tyle mnie to wynioslo..
Jak masz wszystkie rzeczy przygotwane to montaz zajmuje kilka godzin. Sam montaz IC to jakas godzinka, wiecej grzebania jest z rurami. Ja czesciowo sie wpinalem w ori rury.
4 kolanka 50zl
Mniej wiecej tyle mnie to wynioslo..
Jak masz wszystkie rzeczy przygotwane to montaz zajmuje kilka godzin. Sam montaz IC to jakas godzinka, wiecej grzebania jest z rurami. Ja czesciowo sie wpinalem w ori rury.
zacznę od początku chce uzyskać moc 130km z silnika AGR:
pytanie 1 czy do tego wystarczą seryjne wtryski czy brać od ASV lub AFN 0.205 lub od razu 0.216
pytanie 2 czy wtryski AFN nie maja mniejszego ciśnienia.
pytanie 3 czy seryjne turbo od AGR wystarczy czy trzeba zmieniać na większe
pytanie 1 czy do tego wystarczą seryjne wtryski czy brać od ASV lub AFN 0.205 lub od razu 0.216
pytanie 2 czy wtryski AFN nie maja mniejszego ciśnienia.
pytanie 3 czy seryjne turbo od AGR wystarczy czy trzeba zmieniać na większe
no to po co sie pytasz ? pytales o 130ps to powiedzialem... tematow o modyfikacj vp bylo mnostwo, zalezy czego oczekujesz.