Ja nie wiem wszystkiego a ty wiesz? Mam wrażenie że niezrozumiałeś mnie. janie chce zmienićnastawnika do zmiany dawki tylko PYTAM się czy nastawnik o większym skoku da coś przy wtryskach np. 260. Ale widzę lepiej się tu na forum nie pytać
![foch :foch:](./images/smilies/foch.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ad 1 podawanie dawek tylko w mg/suw jest bez sensu jeśli przerabiasz mapę wykonawczą pompy (a że to trzeba zrobić to chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć), dlaczego wyjaśnił bdb SpawaczJABcok20 pisze:Powiedzcie mi jaka dawke ustawiacie po zmianie na 11mm. U mnie na ori dawce spalanie wysokie bo słychac zbyt szybki wtrysk i /lub za duza dawka w przedziale 10-30mg co własnie zmniejszyłem i jest lepiej.
Poza tym 4.5 na 10 to 4.5 na 11mm?
Witam, inna mapa pracy nastawnika w nowym ECU.JABcok20 pisze:Na 11mm i kompie msa15 miałem dawke ustawioną na 4.5 po podpięciu kompa edc 15 z mapa napięcia z afn dawka automatycznie się zxmniejszała nie pamiętam o ile ale w okolice 5 -5,5 czemu tak jest wie ktoś?
a niby na jakiej podstawie ?ToM@S pisze:zy można stwierdzić, że po kilu tys km na bank padnie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości