[tdi pd] mocne sprzegło w AWX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie dostaniesz nic mocniejszego do tego zestawu...zostaje ci kupic nowy docisk/tarcze i montowac albo dać do wzmocnienia docisk oraz tarcze na organiczną.
Re: [tdi pd] mocne sprzegło w AWX
rozumiem ze ori sprzeglo do AWX nr3000 844 701 http://allegro.pl/sachs-sprzeglo-kpl-vw ... 77978.html" onclick="window.open(this.href);return false; nie podejdzie pod kolo jednomasowe i zeby byl jednomas musze kupic sprzeglo od audi b4 80 nr 3000 386 001 http://allegro.pl/sprzeglo-sachs-audi-8 ... 61646.html" onclick="window.open(this.href);return false;?
czy to od audi 80 b4 wytrzyma 370Nm?
czy to od audi 80 b4 wytrzyma 370Nm?
Nie podejdzie...Jesli jest poprowadzony moment przez tunera wysoko to wytrzyma...ponoc do ok.400Nm sobie radzi.
ok to już wiem czego potrzebuję tylko pytanie czy te sróby maja być takie jak pisałem ??
srubox co Ty byś zrobil w takiej sytuacji jak ja tzn pada Ci sprzęgło i co robisz:
1. jednomas + sprzęgło audi 80 b4 ok 600zł
2. ori dwumas + sprzeglo ori do AWX sachs 1670zł
3. zestaw LUK jednomas + sprzęgło ok 1100zł
srubox co Ty byś zrobil w takiej sytuacji jak ja tzn pada Ci sprzęgło i co robisz:
Ja wybrałem inną opcję...mp1985 pisze:ok to już wiem czego potrzebuję tylko pytanie czy te sróby maja być takie jak pisałem ??
Seryjna 2 masa, docisk i sprzęgło z tarczą kevlarową... Niestety moje auto skradziono...
Kumpel ma takie samo sprzęgło w Patrolu z taką samą okłądziną kevlarową i daje radę!
http://allegro.pl/sportowe-passat-a4-td ... 57887.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sruby są takie same jak do poprzecznego 1z...Wszystko zalezy co chcesz od samochodu, jesli chceszmiec komfort to tylko dwumas a jesli ma byc to tylko mocne TDi to jednomas + sprzęgło audi 80 b4 tylko bez wzmocnienia tego zestawu mozesz sie dlugo nim nie nacieszyc,moze sie uslizgiwac przy modzonym silniku.
Kolego jeżeli jesteś zainteresowany to jestem w stanie przerobić (zregenerować) Twoją tarczę sprzęgłową obijając ją okładziną organiczną lub przerabiając na tarczę spiekową, oto jeden z przykładów przerobienia tarczy:
Na zdjęciu mamy ori docisk Sachs, przerobioną tarczę na spiek 4 łapkowy oraz oryginalną tarczę Sachs do porównania.
Taki zestaw jeździ aktualnie w moim aucie i przenosi 450NM i dobrze daje sobie z tym radę
Na zdjęciu mamy ori docisk Sachs, przerobioną tarczę na spiek 4 łapkowy oraz oryginalną tarczę Sachs do porównania.
Taki zestaw jeździ aktualnie w moim aucie i przenosi 450NM i dobrze daje sobie z tym radę
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A ja mam pytanie czy docisk z golfa 2.0 16V ABF lub z 1.8 G60 czyli z silnika mocowanego poprzeczni podejdzie do wzdłużnego z jednomasem z audi 80 1Z.
Znacie jakieś zakłady oprócz Radzikowskiego, które wzmacniają dociski?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Radzik ma ogolnie w miare dobra opinie wic bym nie ryzykowal z inym zakladem. Poza tym tu doswiadczenie sie liczy i raczej Radzik nie powinien zawieść. Ja wysylalem coprawda mu tylko tarcze sprzeglowa ale w paczce dalem jeszcze liścik z ładna przemową ze autko jest po modach i ze ma wytrzymac do wieksze moce z zamachem i dociskiem od sharana BTB. Puki co jest super. Te cztero ramienne tarcze maja wiekszy nacisk jednostkowy docisku wiec teoretycznie lepiej trzymaja. za to mniejsz apowierzchnia przylegania.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Hej a jak się ma sprawa ze skrzynią 6 biegową silnik wzdłużny i 240mm sprzęgło ???
nie rozumiem pytania. Takie sprzegla miewaja sie dobrze- jak sie je zapyta to raczj enikla sznasa by odpwoiedzialy bo to rzeczy martwe.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
chodzi mi o zamiennik dwumasowego sprzęgła 240mm na jednomase, przy wzdłużnym silniku.
Defik, Ma to się tak samo jak w silniku poprzecznym, jak wisi silnik nie ma tu większego znaczenia
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci