Turbo od ASZ do AXR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Turbo od ASZ do AXR
Panowie, regenerowany ASZ Garetta da rade jeździć dwa lata po chipie na okolo 160km, oczywisice z rozsadnym traktowniu Turba. Pytam ponieważ ciezko znalezc oryginal w db stanie bez renegeracji, a tu na forum jest jedno renegerowane, i sie tak zastanwiam czy go nie brac
KUPIE TURBO ASZ 130!
Turbo od ASZ do AXR
Jezeli jest zregenerowane na czesciach meletta to bedzie latalo lepiej jak orginal. Ja dalej nie zamontowalem turbo z braku czasu ale za to sprzeglo juz siedzi.
Turbo od ASZ do AXR
Dobra dziś zabrałem się do wymiany turbo w moim AXR i ręce mi opadły. Co to jest za jakaś chłodnica EGR. Jeżeli go zaślepię to będę miał problemy z ogrzewaniem?
Obecnie otwór EGR jest zaślepiony na Amen
Obecnie otwór EGR jest zaślepiony na Amen
Turbo od ASZ do AXR
Czemu CI ręce opadły? Jeżeli to jest zdjęcie Twojego turbo i ten otwór jest zaspawany na ament, to masz już tak jakby "wyłączony/zaślepiony egr", czyli spaliny nie lecą przez chłodniczkę, ani do kolektora, więc różnicy w DOgrzewaniu się silnika już nie będziesz miał, co innego gdybyś miał sprawny, nie zaspawany otwór i normalnie podpięty/pracujący egr - wtedy dogrzewał by się szybciej. Pasowałoby chyba jeszcze go w sofcie wywalic.
Turbo od ASZ do AXR
Ok dzięki. Chodzi o to że przez tą chłodnice jest bardzo mało miejsca do manewrowania. Ok spadam do garage wymieniać to turbo
Turbo od ASZ do AXR
Odchylasz ją na bok i miejsca jest od uja, a jak Ci nie szkoda plynu to wypnij calkowicie i sie zrobi "przestrzen"
Ostatnio wyciagalem z octavi II turbo, uklad egr, dolot, chlodniczka itd praktycznie taki sam, a miejsca o wiele mniej niz w golfie.
Ostatnio wyciagalem z octavi II turbo, uklad egr, dolot, chlodniczka itd praktycznie taki sam, a miejsca o wiele mniej niz w golfie.
Turbo od ASZ do AXR
KoJ@K A jak odkręcić EGR i klapę gaszącą? powiem tobie że do tych śrub nie ma jak dojść. W ALH turbo wymieniam max 2h a tu głupiego EGR nie mogę odkręcić
Turbo od ASZ do AXR
Czego tam nie mozesz odkrecic? Jak cos to pyknij fote, w ktorym miejscu utkwiles. Jak dla mnie to najujowsza jest taka jedna srubka od mocowania chlodniczki chyba, taka z boku ciezko widoczna i dostepna.
Turbo od ASZ do AXR
Tym otworem bym si enoe przejmowal. Ja nawet uciąłem ten caly kikut z pryzlaczme na te dwie szpile i zaspawalem na żywca. Nie ma sladu umnie po EGRze. Jednie co to kawalek wodac przy klapie gaszacej bo to ufo rozprułem i tez ten grzybek wywalilem.
PAwel mussz odkrecic te srubki by wytargac ta klape gaszaca z egrem ale chyba od dolu musisz wpierw ta rurke laczaca te zodkrecic bo bedzie przeszkadzac. Chyba ze masz imbusy specjalne co nimi mozn apod kątem odkrecac.
PAwel mussz odkrecic te srubki by wytargac ta klape gaszaca z egrem ale chyba od dolu musisz wpierw ta rurke laczaca te zodkrecic bo bedzie przeszkadzac. Chyba ze masz imbusy specjalne co nimi mozn apod kątem odkrecac.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Turbo od ASZ do AXR
No tak, najpierw dobrze jest odkrecic ta rurke idącą od spodu egra do górnej części chlodniczki. A imbusy te kątowe do czego tam? Ja krecilem wszystko normalnymi.
Turbo od ASZ do AXR
Juz nie pamietam jak w golfiorze ale w sharanie tez mialem jakis maly problem by to odkrecic. Problem w tym zazwyczaj jest ze te srubki przez te kilka lat nie ruszne nie chca sie tak latwo poddac.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Turbo od ASZ do AXR
Wiadomo, ze za pierwszym razem zawsze dluzej zejdzie i trzeba czasem poglowkowac troche, mi przy pierwszym rozkrecaniu obrobila sie srubka od chlodniczki i ta z boku, a najgorsze ze nie ma jak podejsc z czyms wiekszym, anie nie ma czym i jak mocniej pociagnac, a tym bardziej jak w garazu sie pradu nie ma to trzeba walczyc.
Turbo od ASZ do AXR
Turbo zamontowane. Jak miał bym teraz to robić drugi raz w AXR to chyba bym się nie zdecydował. Program na chwile obecną dosyć lajtowy 2250mbar. Jak doszlifuje program to jadę na hamownie i wrzucę wykres. Ile obstawiacie KM i NM ? :PP