Mam coś takiego:
Było ARL 150KM, jest ARL 230KM i 472Nm i to na seryjnych pompkach i zdrowym silniku, z modów: duży IC, przelot 2,75cala, turbo Garret GT 22, program pisany przez zdolnego Gościa z Poniatowej. Czyli Nm można i więcej
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
A to czy twoje pompki są zdrowe czy nie to ty o tym nie wiesz. na fabrycznych AL i GT22 robiliśmy nawet po 250KM, dawno temuKrisSan pisze:Witam
Mam coś takiego:
Było ARL 150KM, jest ARL 230KM i 472Nm i to na seryjnych pompkach i zdrowym silniku, z modów: duży IC, przelot 2,75cala, turbo Garret GT 22, program pisany przez zdolnego Gościa z Poniatowej. Czyli Nm można i więcej
Tak limitowaliśmymonopolowy pisze:500Nm przy GTB22? Kurcze, jak to jest, ja mam 230KM/500Nm na GTB17. Limitowaliście coś czy pompki kijowe?
" onclick="window.open(this.href);return false;matisim pisze:A ja mam pytanie czy na tym setupie 230KM to optymalna moc czy można podciągnąć na więcej ale bez obaw że coś sie wysra?
silnik ARL:
porting głowicy
świeże pompowtryski AL
turbina Garrett GTB 2260 vk
DP 3"
przelotowy wydech 2.5"
Map sensor 3bar
kompletny doloty + duży IC
Dokładniezgredd pisze:Wrzuć wzmocnione pompki np HF80 zobaczysz ile może silnik wygenerować. Szkoda szukać 10km na seryjnych AL, porządne pompki i nawet w dojechanym silniku pojawi się ciekawa liczba.
Masz bardzo mało NM przy 2000obr. Na starej turbinie GT22 z Merca miało się od 270 do nawet 300NM
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości