Jaki IC i jak wmontować do mk2?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Panowie a może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, jak wygląda sprawa Ic od sprintera w jetta lub golfie z jetta frontem? Da radę to wpasować?
Baryla pisze:Panowie a może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, jak wygląda sprawa Ic od sprintera w jetta lub golfie z jetta frontem? Da radę to wpasować?
bez problemu .
ja mam właśnie od VW LT ktory jest identyczny z tym ze sprintera.
Potwierdzam. Przez namowę kolegi arwam, wsadziłem IC od Sprintera i powiem, że pasuje prawie jakby to jego miejsce ori było.
MK2 ABF --- 16vT
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było
Baryla pisze:Ale ty masz front na 4 lampy, a nie jetta front
I Ty dzięki temu będziesz miał łatwiej niż Ja
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pozwolę sobie zacytować z jednego forum kolegę:
rumianko pisze:wymiarów nie mam ale to jest seryjny IC z Ibizy cupry tdi z małym + wytłumaczenie poniżej..
a wiec tak w mysl zasady z mądrej książki:
zrobiłem na swoim IC taki łapacz, kompletnie nie wiedziałem ile powinien byc przysłoniety łapkami IC dlatego moj jest pionierem i ma 3cm. odchylenia i 5cm. długosci.
całosc wyglada tak:
Takim małym wynalazkiem można zbić temp. o około 30C w upalne dni
IC od sprintera nie pasuje do JETTA frontu wiem to z własnego doświadczenia dziś przymierzaliśmy... niestety nie pyklo wiec zostały oryginalne lampki od mk2
Gdzie zaczyna się pasja...
...tam kończy się ekonomia
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało
...tam kończy się ekonomia
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało
co za pan pisze ze do jetta front pasuje icek od sprintera zapraszam do nas. Postawie rudą jak mu sie uda
Witam wszystkich!! Mam problem ze swoim mk2, mianowicie zamontowałem icek od astry 1.7 i umiejscowiłem go przed chłodnicą , rurki mają przepustowość ok. 6mm po jezdzie testowej doszedłem do wniosku że mocy ubyło jak przybyło Nie wiem co może być przyczyną tego zjawiska samochód jedzie bo jedzie nie ma przyśpieszenia odczuwalnego już lepiej było bez icka. Myślałem że to może przez to że jest duży obieg bo przewody zaczynają twardnieć przy 3 i 3,5tys obrotów, to trochę za dużo myślę. Jeżeli ktoś spotkał się z czymś takim to proszę o pomoc.
ic od astry jest za małe i dławi przepływ lepiej nie zakładać nic niż założyć za mały
myślałem że jak 1.7 to do 1.6 bedzie ok A pasował by od omegi 2.2?? A i jeszcze jedno pytanie czy przepływ powietrza w przewodach o średnicy 6cm to nie za dużo? czy im więcej tym lepiej?
Wsadź ze sprintera. Dobry i sprawdzony
MK2 ABF --- 16vT
I tak jak koledzy piszą, nie pasuje jetta front z ic od sprintera :/ Teraz mam parę typów co do ic:
-bmw e34 2,5 TDS
-ford fiesta 1,4 TDCI
-Focus mk II 2.0 TDCI
-Sharan mk I TDI
A może coś innego małego mieszczącego się najlepiej pod zderzak?
-bmw e34 2,5 TDS
-ford fiesta 1,4 TDCI
-Focus mk II 2.0 TDCI
-Sharan mk I TDI
A może coś innego małego mieszczącego się najlepiej pod zderzak?
witam jaki intercooler najlepiej zastosowac do mk4 1,8turbo z silnikiem agu? podobno w seatach leonach cupra 225ps zastosowano 2 intercoolery. bardzo prosze o konkretne przyklady. ewentualnie jesli ktos budowal instalacje do takiego intercoolera to z czego uzywal komponenty
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!