do afn jedenak polecam wypilowac fasolki mniej kombinacji i latwiej regulowac kąt a co do fali to taka mialem luzem a nurniki są z malymi otworkamispawacz pisze:Daje rade te pompki z reni na 988, jak jeszcze falke 143 dasz do tego to juz miazga absolutna. Nie potrzebnie krzys robiles fasolki, a wstarczylo kolo z regulacja z nowszych TDI , ja mam 988 na fali de110 i lekko cisnienie dygniete i jest naprade good. Napewno jest to lepsza pompa niz 107j, kostrukcyjnie, jednak , to max power trzeba by bylo robic na fali de143+ nurniki z 107j , a jak ktos ma troszke wiedzy to mozna nizle nastawanikiem jeszcze dowalic. GTB tez robi robote chodz mysle ze wydajnosciowo to GT2052v .Przemlin napisz PW w sprawie pompy.
Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- krzysiek1606
- Użytkownik
Re: Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
Nic nie miałem zamiaru wnosić. Tylko śmieszne dla mnie jest jak ktoś pisze że tyylko fale przełozył podniósł ciśnienie i wszystko jeździ lepiej niż na ori. Widziałem już różne logi modzonej gdzie niby wszystko jest super itp a timing sie rozjeżdża. wleje więcej ale nie kiedy trzeba. Na dużych wtrychach wystarczy że sie rozjedzie 1-2 stopnie i już czuć różnice.
Krzysiek co do ustawienia kąta to ja to robie zegarem bo timingiem nie ma sie co sugerować.
Krzysiek co do ustawienia kąta to ja to robie zegarem bo timingiem nie ma sie co sugerować.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
-
- Forum Master
- Kontakt:
"Tylko śmieszne dla mnie jest jak ktoś pisze że tyylko fale przełozył podniósł ciśnienie i wszystko jeździ lepiej niż na ori." To sie mnie tyczylo? Niech ci kolega Daron7 da logi mojej pompy to bedziesz widzial czy timing plywa i jak dawke prowadzi. A krzyska 200KM na czym robionie???? na 988 z reni i co to tez smieszne a fala tylko przelozona, ooo dziwne przeciez to nie ori.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- krzysiek1606
- Użytkownik
do pierwszego odpalenia ja tez ustawiam na zegar a jak mam 90 stopni to ustawiam za pomoca vaga katJABcok20 pisze:Nic nie miałem zamiaru wnosić. Tylko śmieszne dla mnie jest jak ktoś pisze że tyylko fale przełozył podniósł ciśnienie i wszystko jeździ lepiej niż na ori. Widziałem już różne logi modzonej gdzie niby wszystko jest super itp a timing sie rozjeżdża. wleje więcej ale nie kiedy trzeba. Na dużych wtrychach wystarczy że sie rozjedzie 1-2 stopnie i już czuć różnice.
miedzy ( 50-60 ) i jakos nic sie nie rozjezdza
http://images33.fotosik.pl/675/f33d33342f5435af.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
to jest na pompi 107j+ tlokorozdzielacz z reni
jabcok nigdzie nie pisalem ze podnioslem cisnienie w pompie
i wystarczy tylko zmienic fale wtyczki i wypilowac fasolki i jest ok
a jak trafi ci sie truposz to i 16bar nic nie da
zdjecia pompy 988 z reni w v audi
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
krzysiek1606 pisze:zdjecia pompy 988 z reni w v audi
a do alh doużo bło by kombinacji???krzysiek1606 pisze:do afn jedenak polecam wypilowac fasolki mniej kombinacji
no jeszcze mniej jak do AFN'a bo nie musisz robic fasolek.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
- Kontakt:
montowanie jakich pomp z reni do TDI to smiechawa szczegolnie w 1z, afn ,ale, ahu ,avg. W nowszych tdi trzeba tylko pierscien zrobic redukcyjny.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Czy aby nie bawić się z okablowaniem jest możliwość przełożenia nastawnika z ALH do pompy 988? Czy piasta i koło zębate pomy podejdą od ALH (mam możliwość wyrwać z gwarancją po nie dużym przebiegu 988 za niewielką kasę)
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nastawnik podchodzi, kolo z piasta tez mozna zalozyc bo podejdzie.
Ok dzięki za szybką odpowiedź, jeszcze dla pewności zapytam: z prac "wnecznościowych" zostaje przełożenie tylko fali z mojej pompy?
-
- Forum Master
Witam, tak, dokładnie.korfanty pisze: jeszcze dla pewności zapytam: z prac "wnecznościowych" zostaje przełożenie tylko fali z mojej pompy?
Pozdrawiam.
Tomek
Dla ciekawskich tak wychodzi pompa tdi mk4 z tłoczkiem z reno.
pomiar traktowany jako podgląd co się dzieje bo dupohamownia się przyzwyczaiła... timing poprawiany softem.
pomiar traktowany jako podgląd co się dzieje bo dupohamownia się przyzwyczaiła... timing poprawiany softem.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jak juz napisalem wczesniej, dla mnie nie ma zdziwienia, a niektorzy tak krytykowali ...
JABcok20, nawet jak zmienię wrtyski to z Tobą nie staje przynajmniej aż większe turbo jakieś wleci od K24-7000 i pompa od T4 lub LT, jak zmienię korby, turbo, i pompę to wtedy myślę że będę z tobą miał jakieś szanse bo puki co MK1 biędzie o jakieś 300-350kg lżejsze niż moje coupe,
może jakiś filmik albo chociaż czasy jakie to w tej "puszce" robi
może jakiś filmik albo chociaż czasy jakie to w tej "puszce" robi