MK2 1,6 td swap na 1,9 TDI !z 90km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
tdi na mechanicznej pompie ale skoro pompę masz od ducato czyli od wtrysku bezpośredniego to niepowinno być źle, w pompie przydało by się zrobić gov moda, wyregulować lda, turbina by sie przydała większa, i wtryski chociażby z afna, aha i obowiązkowo skrzynia z tdi
a ten gov mod to przekręcenie pina i zmniejszenie tej podkładki ??. a nie wystarczy zwiekszyc cisnienie na wtryskach
poszukaj troche na forum bo jest tego naprawdę dużo, ciśnienie wtrysków nie ma nic do żeczy, a jak ci to teraz jeździ?
he kuzyna b5 140ps moze sie schować ::::)) tylko dla mnie wciaz mało
za krótka skrzynia to raz dwa że turbo też małe jest.
co do pompy jeśli ie będzie dużej dźwigni dozownika to z mocą wiele nie ukrzesasz.
co do pompy jeśli ie będzie dużej dźwigni dozownika to z mocą wiele nie ukrzesasz.
nie jestem pewien ale chyba tam też jest mały dozownik
dopiero pompy przeznaczone do wtrysku bezpośredniego mają w przeważającej większości dźwignie dozownika o większym zakresie przestawiania pierścienia.
dopiero pompy przeznaczone do wtrysku bezpośredniego mają w przeważającej większości dźwignie dozownika o większym zakresie przestawiania pierścienia.
nie patrzyłem teraz w żadne katalogi ale jesli sie nie mylę to tak. chyba że mówimy o modelach z lat około 97 roku to już raczej bezpośredni
2.5 tdi to na 99% bezpośredni, zresztą inaczej by mu to nie jeździło zbyt dobrze.
arwam, PW
arwam, PW