zmiana na wieksze turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zmiana na wieksze turbo
gtb1756 chyba trzeba przerobić na podciśnienie?
narazie mam kilka rzeczy do ogarnięcia, począwszy od fmic, potem turbo i program
nie mam raczej ani zdolności ani narzędzi, żeby samemu dłubać, przerabiać, dopasowywać, więc pewnie będę szukał co się trafi szybciej w dobrej cenie 1756 lub 2056, ale na gotowo zrobione już do zamontowania
narazie mam kilka rzeczy do ogarnięcia, począwszy od fmic, potem turbo i program
nie mam raczej ani zdolności ani narzędzi, żeby samemu dłubać, przerabiać, dopasowywać, więc pewnie będę szukał co się trafi szybciej w dobrej cenie 1756 lub 2056, ale na gotowo zrobione już do zamontowania
GTB...
- dawid13132
- Użytkownik
zmiana na wieksze turbo
trzeba przerabiac zarowno 17 jak i 20. Dobre zestawy sprzedaje Fiodor z forum ibizy, sam bralem od niego to nowsze 2056vk , swietnie wstawalo i pasowalo p&p.
Mój MK3: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=426225
AFN 246/470 by Prochip
AFN 246/470 by Prochip
zmiana na wieksze turbo
Tak Fiodor jest i unas na golfie. Znamy sie i widziale jego arsenal w Gdansku. Tak ma dobre takie turbiny i dopracowane tez polecam. Chyba wszystkie GTB sa sterowane serwomotorem. Z tym ze taka przeróbka nie jest jakas mega trudna. bez przesady. Tak wstaja tak jak pisalem bardzo fajnie. Wstawanie GTB2056 mam takie jak serie auta z ASZ czy ARL.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
zmiana na wieksze turbo
tak już jestem po rozmowie z nim, 200 zł różnicy między 1756 a 2056,
może nie jest tanio, ale ma dobrą renomę więc po ogarnięciu tematu, na początek fmic, pewnie zdecyduje się na którąś loszkę od niego
po 2 pchnę ori turbo arl i elementy dolotu, zawsze coś grosza wróci
może nie jest tanio, ale ma dobrą renomę więc po ogarnięciu tematu, na początek fmic, pewnie zdecyduje się na którąś loszkę od niego
po 2 pchnę ori turbo arl i elementy dolotu, zawsze coś grosza wróci
GTB...
zmiana na wieksze turbo
mam takie pytanie,
jakiego łącznika silikonowego użyć, żeby połączyć wyjście od turbo arl z kwasówką 50,8 mm, zamiast tego ori czerwonego węża
jakiego łącznika silikonowego użyć, żeby połączyć wyjście od turbo arl z kwasówką 50,8 mm, zamiast tego ori czerwonego węża
GTB...
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
zmiana na wieksze turbo
Panowie proszę trzymać się tematu. Temat dotyczy turbosprężarek a nie pompowtrysków.
zmiana na wieksze turbo
Pany, czy ori dolot z asza/arla (alu) podejdzie pod gtb17 do vp'ka p&p, czy trzeba przerabiać (słyszałem różne wersje)?
zmiana na wieksze turbo
ciort wie ale wydaje mi sie ze nie podejdzie.
-
- Forum Master
- Kontakt:
zmiana na wieksze turbo
nie podejdzie p&p , ale po niewielkich przerobkach tak.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
zmiana na wieksze turbo
Ja u siebie odcialem ten kawalek co w oryginale nachodzi na muszle. Nalozylem kawalek rury takiej dolotowej jak idzie do IC i pasowalu mnie i na ta rure plastikowa i na muszle zimną. Opaski dalem i po sprawie. Tle z eja mam GTB2056 i nei wiem czy tam czasem nie jest wieksza ta muszla a przynajmniej ta czesc wlotowa powietrza.
zmiana na wieksze turbo
Myśląc przyszłościowo, jakbym chciał na wiosnę włożyć gtb do mojego arl'a, to zostawić fmic który jest 550x180x65 czy zrobić podmiankę na 550x230x65?
GTB...
zmiana na wieksze turbo
Jeśli nie celujesz w300 koni to zostaw.
zmiana na wieksze turbo
Samo to ze frontowy juz duzo daje no i to ze nie jest maly. Gotowac sie nie bedzie. Taki wynik mozliwy do osiagniecia na GTB17 pod warunkiem z epompki zdorwe masz ale to juz zadkosc.