Jeśli ty Goodhope twierdzisz, że maha pokazuje źle a twoja
hamownia dobrze itd. itp. to może pochwal się świadectwem kalibracji swojej hamowni ?
kolejne insynuacje.
nie napisałem nigdzie że moja mierzy dobrze maha źle.
Raczej wątek rozpocząłem w klimacie : maha masze nie równa.
Jeszcze nikt poza mną nie udostępnił źródła podobnej bazy wykresów, która mogła by stanowić kontrargument.
Właśnie to autor miał na myśli. Zestawić to co się da ze sobą i ostatecznie stwierdzić, czy padające założenie jest prawdziwe czy nie.
Apropo tych wszystkich wielkich wywodów w jedną czy drugą stronę , dlaczego nikt
nie wkleił tutaj certyfikatu kalibracji danej hamowni gdzie jest napisane czym było
kalibrowane , według jakich norm i jaka jest dozwolona odchyłka pomiaru ?...
w tym problem, że nie istnieje wzorzec zmierzonego konia mechanicznego na rolkach.
Nie da się pojechać jak w przypadku miary długości do Sèvres, przyłożyć swoją miarkę i powiedzieć, wstąpiła się czy rozciągła
Bo bez tego to wszystkie wasze hamownie
od Mahy po inne wynalazki , są tylko WSKAŹNIKAMI i porównywanie wyników
robionych jednym wskaźnikiem do drugiego jest bez sensu . A więc niech sobie każdy robi pomiar czym chce , jak chce , byle był to pomiar na tyle ile można rzetelny i tak
liczy się przyrost procentowy pomiaru pierwszego od drugiego w przypadku modyfikacji
Dobrze prawisz
Ale problem w tym że nie zmienisz mentalności klienta. Nigdy nikt nie powie przybyło mi .... ale powie teraz mam ...
a mie to czy jedno auto miało 110 a drugie 117 km w serii bo wplywa na to wiele
czynników.
oczywiście !.
Jedyne do czego pragnę dojść, jaki czynnik wpływa na to, że gdzieniegdzie jest i 105 110 i 114 i 117 ...a dlaczego gdzie indziej może być niemal zawsze 115 117 i więcej ...
Czy rządzi się to prawem serii, zbiegiem okoliczności, selekcją wzorów zdrowia, czy też czym innym.