Byłeś u niego i widziałeś gdzie i na czym to robi?wesol pisze:tak bo reka krecil tym wirnikiem. Przestan. To jest aparatura pod kontrola wiec i ma widoczny odczyt predkosci z jaka sie wirnik obraca. Jest wiazka laserowa ustawiona i widzi jakie sa obroty.
Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: Katalizator out
Katalizator out
Nie nie widzialem ale sporo turbin i w oplu i w fordzie nawymienialem sie wlasnie po regeneracji z dwóch firm regenerujacych. Jedna regeneracja to juz byla przegieciem niemilosiernym jak kolega po wymianie odpalil auto a tam niebiesko z wydechu. Zrobil runde po placu i pol stanu oliwy w silniku wciagneło. Jakos w fordzie Kuga tez nie potrafili nam zrobic tej suszary i na reklamacje szla juz 4 raz bo wyła jak karetka na sygnale albo i jeszcze bardziej.
Poza tym to nie temat o turbinach i nie ma co zasmiecać wątku bo jest od tego stosowny.
Poza tym to nie temat o turbinach i nie ma co zasmiecać wątku bo jest od tego stosowny.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Katalizator out
Wyciąłem u siebie w golfie 1z katalizator i powiem ze różnica jest odczuwalna na + w dolnym zakresie obrotów Lepiej wkręca się na obroty i przy tym słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
popieram taka modyfikacje... A DLA TURBINY to nastepne 50k wiecej zyciaburza999 pisze:Wyciąłem u siebie w golfie 1z katalizator i powiem ze różnica jest odczuwalna na + w dolnym zakresie obrotów Lepiej wkręca się na obroty i przy tym słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
Katalizator out
Po wycięciu kata również u siebie zauważyłem to samo.burza999 pisze:słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
Katalizator out
No i ja pozbyłem się kata do tego od razu zaślepiony egr blaszkami i różnica jest odczuwalna I wcale głośniej nie jest
Katalizator out
Witam wszystkich, jestem po zabiegu usuniecia Kata mam najechane 170tys "Kacik" nie byl bardzo zapchany ale predzej czy pozniej pasowalo by go i tak wyciac, wstawilem strumienice zwezke (tlumik-nie luskowa strumienica, przelot jest tak jak w rurce nawierconej+4wypuklenia na srodku wziekszajace nieco cisnienie w ukladzie), odczucia oczywiscie na + autko zwawsze od spodu, turbo nieco bardziej slyszalne, pytanie tylko do osob ktore dokonaly zabiegu czy spalanie sie utrzyma w takiej samej wartosci czy moze nieco wzrosnac? ;P 1.9TDI 90hp ALH. Pozdrawiam
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
Katalizator out
Po wycięciu kata oczywiście lepiej autko hula. Egr'a nie zaślepiałem. Spalanie może ~ 0.2/0.3 l/100 km większe, ale to chyba żadna różnica a mocy przybyło
- Paviarotti
- Lord GTI
Katalizator out
Ja tam nie zauważyłem ani wzrostu mocy ani wzrostu spalania. Jest jak było, nie kopci bardziej, głośniejszy też nie jest
Katalizator out
nie bardzo wiem, jak można wychwycic takie róźnice w spalaniu ?! No chyba, że sugerując się tym co jest na fisie.eberhar pisze:~ 0.2/0.3 l/100 km większe
Katalizator out
moc i prędk. max. zmienia się minimalnie-nie da się tego odczuc. Przynajmniej ja nie czuje. Po usuniecia kata a utko chodzi głosniej na zimnym silniku i wyje przy wiekszej predkosci przy odejmowaniu pedału gazu.
I wszystko to się zgadza. Dodatkowym atutem jest 5kg mniejsza masa auta i kilka stówek w kieszeni...daro4 pisze:moc i prędk. max. zmienia się minimalnie-nie da się tego odczuc. Przynajmniej ja nie czuje. Po usuniecia kata a utko chodzi głosniej na zimnym silniku i wyje przy wiekszej predkosci przy odejmowaniu pedału gazu.
U mnie miałem wrażenie, że bardziej uwidoczniło się dymienie przy ostrzejszym traktowaniu... Ale może mi się wydawało, bo krótko po usunięciu kata wrzuciłem większe wtryski a to też nieco zwiększa dymka...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
Katalizator out
Mam katalizator z 1.9TDi 110KM ( AFN , VW Sharan ) o Nr: 028 131 701AD ,, JD-27007
Jak dzwoniłem po skupujących to oferowali mi około 160-300zł.
Może ktoś ma dobry namiar na gościa który skupuje katalizatory za dobre pieniądze ?
Jak dzwoniłem po skupujących to oferowali mi około 160-300zł.
Może ktoś ma dobry namiar na gościa który skupuje katalizatory za dobre pieniądze ?
VW Sharan AUY++