Fahoo, z całym szacunkiem miło by było..

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
arwam pisze:chyba że masz zewnętrzny MAP umieszczony na orurowaniu IC to wtedy wystarczy już sama zmiana na ten z ARL'a i masz około 0,25-0,35bara więcej
... to oznacza ten, który seryjnie w TDi siedzi tuż za puszką filtra powietrza ?arwam pisze:zewnętrzny MAP umieszczony na orurowaniu IC
Czy to jest potwierdzone i bez zmiany softu da większe ciśnienie doładowania ? (słyszałem całkiem przeciwne opinie) Tak się składa, że przepływa z ARLa z Leona mi się kurzy i ....arwam pisze:wystarczy już sama zmiana na ten z ARL'a i masz około 0,25-0,35bara więcej
Fahoo pisze: wiec wasz pomysł to lipa a montaz to drut
Są i do 10barów wiec szukaj dalej, przeliczać no-stress bo do każdego masz charakterystykę podanąfusse pisze:wiem jak, a ile to trzebaby bylo policzyc. montaz tego to zadne druciarstwo, bo przy starych autach gdzie jest map w ecu i tak trzeba lutować kable.
problemem jest,ze jednak nie znalazlem takiego czujnika ktory by ogarnial wiecej jak 1,5 bara. musi to byc czujnik nie roznicowy a absolutny,w katalogu absolutne do 1,5 bara sa:/ chyba sie za szybko cieszylem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości