Golf Plus 1.9 TDI 105km na 130km opinie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Golf Plus 1.9 TDI 105km na 130km opinie?
Witam,zakupiłem Golfa Plusa z silnikiem 1.9 TDI jak w tytule.Obecnie mam 105km i sprzedający zaproponował mi chip na 130km o którym już myślałem przez zakupem.
Szukałem opinii na tak i na nie ale nic konkretnego nie znalazłem.Zdania podzielone za i przeciw.
Może ktoś ma/robił takie coś w swoim aucie i się wypowie czy warto lub nie warto i dlaczego?
Szukałem opinii na tak i na nie ale nic konkretnego nie znalazłem.Zdania podzielone za i przeciw.
Może ktoś ma/robił takie coś w swoim aucie i się wypowie czy warto lub nie warto i dlaczego?
Re: Golf Plus 1.9 TDI 105km na 130km opinie?
Głupie pytanie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Uzasadnij skoro głupie.Nie każdy jest znawcą i po to chyba forum służy
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Ktoś mnie kiedyś w szkole uczył,że nie ma głupich pytań-głupie mogą być tylko odpowiedzi ..
Chip tuning nie robi się na jakąś tam moc. Tuner podnosi doładowanie na tyle ile może sobie pozwolić bo wie jakie tam turbo siedzi fizycznie więc ile może zna z takiej suszary dmuchnąć. Do tego podlewa paliwem tyle by nie dymiło się z auta jak za ursusem. Moc jaką wyjdzie to wyjdzie. Czasem ten silnik ma na hamowni 112 koni a czasem np 102 koni w serii. To też się może odbić tym ile wyjdzie po tuningu ale może być między 130-140 koni tak mniej więcej. Czy warto ? To już pytanie do siebie samego bo robisz tuning nie dla kogoś tylko dla siebie. Jednemu wystarczy a nawet za dużo i 90 koni (np mój ojciec) a drugiemu dwieście mało. I tu jest to głupie pytanie. Zresztą o tuningu było tyle razy że głowa boli.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Jak brzmi to głupie pytanie i gdzie ono padło w tym temacie? Bo ja w twojej wypowiedzi nie widzę przytoczonego żadnego pytania.Wychodzi na to,że sam sobie zadałeś to pytanie i sam sobie odpowiedziałeś ,że jest głupie.
Jak napisałem w poście myślałem o podniesieniu km już przed zakupem bo na ten silnik się zdecydowałem.Pytanie było bardziej czy warto pod względem technicznym tj jak auto się właśnie w takim przypadku sprawuje - 105km - 130km (dajmy +/- 10km).I zgodzę się,o tuningu było tyle razy że ciężko coś konkretnego wyszukać i nie chodzi mi o lakoniczne odpowiedzi typu - Nie rób bo dwumasa się rozpadnie (ale dlaczego?po jakim czasie? itp już nie ani widu ani słychu)
Pytasz czy robić chip czy nie robic. Pytasz o opinię chyba co nie? Pytasz czy lepiej dostać czwórkę z klasówki w szkole czy lepiej piątkę. Czy to nie jest głupie pytanie?
Widzę że się z Tobą nie dogadam.Widać nie każdy chce pomagać tylko nie wiem po co komentować post skoro nic się do niego nie wnosi.Dziękuję i pozdrawiam.Może ktoś inny podpowie?
Oco pytasz bo już nic nie rozumiem?