Na przymiarkę wpadły BBS RS 16" ET 35 trzeba będzie solidnie poszerzyć o jakieś 3 cale aby uzyskać 9 może 9.5" na tyle:
Trochę komicznie teraz wyglądają na takim wąskim setupie i tak wysokim aucie ale jest całkiem wybebeszone i seryjne max dodając Air siądzie myślę ładnie jeszcze będą przymiarki więc spokojnie.
Bierzemy się za wnętrze czyszczenie i konserwacje:
Mike Sander's wosk do profili zamkniętych itd.
Bagażnik plus profile zamknięte:
A tu mała przesyłka od Lakierniczy.pl:
1. Dinitrol 4941 konserwacja podwozi 1L. antykorozja
2. Dinitrol ML antykorozja profili zamk. spray 0,5L.
3. Środek ochronny przed korozją Dinitrol1L. ML
4. RC-900 DINITROL SPRAY 400ml
5. Odrdzewiacz Rust Shock spray Boll 400ml
6. Kontakt Spray Boll 400ml.
7. Mata Głusząca z filcem Boll 50cm x 50cm
8. Mata Głusząca Boll flex 25cm x 50cm.
9. Mata Głusząca Boll flex 50cm x 50cm
Maty:
Powoli do przodu niestety czas nie pozwala więcej ale coś zrobione, najgorzej,że co chwile trzeba coś dokupić a to kilka śrubek, podkładek, nakrętek itd wiec idą w ocynku co by mieć spokój na dłużej. Oraz II kpl reflektorów co by lekko pomodzić w nich :ogien:
Powoli wyklejam wnętrze i wygłuszam tak jak było w oryginale:
no i wyjechałem z garażu dziś a raczej wypchnąłem dziadka z racji ładnej pogody tak wygląda lakier w słońcu:
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
strzał w dziesiątkę z tym lakierem. Kolor świetnie wyszedł. Na BBS'ach, w pełnym słońcu, ze wszystkimi chromowanymi i niklowanymi detalami będzie robić mega wrażenie...
Coś się ruszyło może nie dużo ale zawsze do przodu:
Mała przymiarka zderzaka:
Mała przymiarka wnętrza w tylnej części:
Pociągnięte przewody pod manometry i sterowanie:
Wymyte nadkola plus rozpoczęta konserwacja nadkoli:
Zbiornik i osłona zdjęte:
Mała układanka plus ori felga na dojazdówkę:
I dalsza część konserwacji podwozia:
Teraz czas zrzucić całe zawieszenie piaskujemy a później malujemy, i bierzemy się za AirRide plus dobra informacja jak dobrze wypali to 10 listopada będzie już ori silnik 2.2T
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
Całe zawieszenie wypadło z auta wszystko idzie do piaskowania i malowania plus wymiana wszystkich elementów niezbędnych w zawieszeniu przed budowa Air Ride
Wpadły brązowe szyby (Dzięki Hubciu)
Blenda tylej rejestracji
I mała przymiarka La Fracne
Taki o to sobie prezent zrobiłem z okazji listopada 2.2T lekka hybryda: połączenie silnika: MC+KG do tego porting, wałek od wersji Quattro :diabel: Silnik: 182KM ale przygotowany pod więcej pomylimy nad docelową 250KM... czas pokaże.
I emblemat na tył 5T
Wypiaskowane i wymalowane proszkowo w czarnym połysku osłona pod bak + belka tylna:
Bak wypiaskowany: