A6 c5 Avant BI_Turbo by Aeternus! Granatowa trumna :)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Napisz coś więcej o jeździe A6 z tym silnikiem . Rozważam zmianę golfa na takie audi.
Po prostu wiedziałem, że zaraz tutaj będziesz Ledmanowy.
Jeździliśmy nią w 4 osoby jak jeszcze coś nie do końca banglało a już I tak fajnie się zbierało
Jeździliśmy nią w 4 osoby jak jeszcze coś nie do końca banglało a już I tak fajnie się zbierało
phanteon pisze:Ledmanowy.
Krzychu na pewno zrobi z tego autka łaaał
phanteon, nie widać fury na Matarni bo już tam nie pracuje Teraz na grunwaldzkiej będę się rozbijał Jak na spoty jeździłem bo miałem wolne to nikogo nie zastałem Ale spoko teraz godziny pracy inne to i na spoty będę wpadał
czarnykurczak, powiem Ci że mimo bolączek mojego egzemplarza z, z którymi przy kupnie się liczyłem to jest mega komfortowo i szybko w tym aucie. Cicho w środku, quattro chodzi zajefajnie, wygoda w środku jest nie do opisania Czuję się w 14-sto letnim aucie lepiej niż w niejednym nowym aucie z salonu. Moje byłe Vento to przy nim tragedia... Jak tylko ogarnę parę detali to będzie jeszcze lepiej. Dźwięk v6 i 2x suszarka wypas No i komfort automatu. Niby auto drogie w serwisie ale jeśli skrzynia i motor zdrowy to koszta takie straszne nie są. Tak samo jak w a4 czy a8. Apetyt na paliwo w zależności od nogi od 16l gazu w mieście i tylko w mieście gdzie korki to norma do....... Górnej granicy jeszcze nie obliczyłem bo boje się wyniku Generalnie gdy się bawiłem autem to ok 20L gazu idzie ale mój nie jest jeszcze w pełni sprawny więc może zejdzie w dół spalanie o litr może dwa. Troszkę żałuję że v8 nie wziąłem bo dźwięk jeszcze lepszy a apetyt na paliwo prawie taki sam ale za to koszta już wyższe w serwisie troszku
Generalnie polecam taką furę bo nie taki diabeł straszny
phanteon, jeździliśmy wtedy w 4ke jak miałem tryb awaryjny i może ze 180 ps Potem ogarnąłem z Grzybkiem czujnik EGT i N75 i moc okazała się nie seryjna i było ponad 250 ps ale powodowało to ogromne wypadanie zapłonów więc padła decyzja by Zoltar coś z tym zrobił i wróciliśmy do serii 230 ps, która w zupełności do tej ciężkiej bydy styknie. Jak kiedyś będzie mi mało to napisze się soft z prawdziwego zdarzenia i z 260-270 luźno będzie. Nawet na serii jest fajna dynamika jazdy A na trasie teraz spalanie fajne bo 10L benzy a 12-13 gazu
W pierwszej kolejności czeka mnie długo wyczekiwana zmiana wahaczy, tylnych amorków a potem uszczelnienie silnika i wizyta u gazownika. Potem będę męczył heble i detale. Troszku tego jest ale powoli sie wszystko ogrnie
Taki jest ogólnie plan a jak to będzie to się okaże Wszystko kwestia $ ale chyba finansowo będzie lepiej to i coś się powalczy. Na razie tylko z nowości to auto dostało 4x nowe oponki zimowe Nexen Winguard 225/45/17
Krzychu na pewno zrobi z tego autka łaaał
czarnykurczak, powiem Ci że mimo bolączek mojego egzemplarza z, z którymi przy kupnie się liczyłem to jest mega komfortowo i szybko w tym aucie. Cicho w środku, quattro chodzi zajefajnie, wygoda w środku jest nie do opisania Czuję się w 14-sto letnim aucie lepiej niż w niejednym nowym aucie z salonu. Moje byłe Vento to przy nim tragedia... Jak tylko ogarnę parę detali to będzie jeszcze lepiej. Dźwięk v6 i 2x suszarka wypas No i komfort automatu. Niby auto drogie w serwisie ale jeśli skrzynia i motor zdrowy to koszta takie straszne nie są. Tak samo jak w a4 czy a8. Apetyt na paliwo w zależności od nogi od 16l gazu w mieście i tylko w mieście gdzie korki to norma do....... Górnej granicy jeszcze nie obliczyłem bo boje się wyniku Generalnie gdy się bawiłem autem to ok 20L gazu idzie ale mój nie jest jeszcze w pełni sprawny więc może zejdzie w dół spalanie o litr może dwa. Troszkę żałuję że v8 nie wziąłem bo dźwięk jeszcze lepszy a apetyt na paliwo prawie taki sam ale za to koszta już wyższe w serwisie troszku
Generalnie polecam taką furę bo nie taki diabeł straszny
phanteon, jeździliśmy wtedy w 4ke jak miałem tryb awaryjny i może ze 180 ps Potem ogarnąłem z Grzybkiem czujnik EGT i N75 i moc okazała się nie seryjna i było ponad 250 ps ale powodowało to ogromne wypadanie zapłonów więc padła decyzja by Zoltar coś z tym zrobił i wróciliśmy do serii 230 ps, która w zupełności do tej ciężkiej bydy styknie. Jak kiedyś będzie mi mało to napisze się soft z prawdziwego zdarzenia i z 260-270 luźno będzie. Nawet na serii jest fajna dynamika jazdy A na trasie teraz spalanie fajne bo 10L benzy a 12-13 gazu
W pierwszej kolejności czeka mnie długo wyczekiwana zmiana wahaczy, tylnych amorków a potem uszczelnienie silnika i wizyta u gazownika. Potem będę męczył heble i detale. Troszku tego jest ale powoli sie wszystko ogrnie
Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
Re: A6 c5 Avant BI_Turbo by Aeternus! Granatowa trumna :)
A ja tego nie powiem...za karę, że nie chciał Krzychu boczura strzelić...ledman pisze:Dobrze jeździ
śledziłem Twój poprzedni projekt więc z ciekawością tu będę zaglądał kupiłeś to co ja planuje jako następne więc ciekawość x2
Powodzenia w dalszej pracy przy Audi
Powodzenia w dalszej pracy przy Audi
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
Aeternus, dzieje się coś ?
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
Diiabllo,
kepasa, nie wiele się dzieje. Na razie kompletuje graty i zbieram kase na podstawy. Przed świętami powinno wpaść do auta pare gratów
kepasa, nie wiele się dzieje. Na razie kompletuje graty i zbieram kase na podstawy. Przed świętami powinno wpaść do auta pare gratów
No i wreszcie coś się zaczęło dziać Zwieszenie z przodu wreszcie doczekało się wymiany tak samo jak hamulce. Kolega z zaprzyjaźnionego warsztatu MW Motorline załatwił w mega cenach tarcze i klocki ATE więc takowe trafiły na pokład i od dziś zapanowała błoga cisza Oczywiście też zrobiona zbierzność.
Dodatkowo doszły już do mnie małe duperele:
-dymione boczne kierunki
-ramki alu na zegary
- brakująca zaślepka spryskiwacza od xenonu
Może jeszcze przed świętami uda się wszystko po montować bo z czasem wolnym u mnie średnio ale damy rade
Dodatkowo doszły już do mnie małe duperele:
-dymione boczne kierunki
-ramki alu na zegary
- brakująca zaślepka spryskiwacza od xenonu
Może jeszcze przed świętami uda się wszystko po montować bo z czasem wolnym u mnie średnio ale damy rade
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Aeternus, Tobie też się wyświetlacz między zegarami nieco rozjeżdża?
klasyka, przecież to to samo badziewie co w VW