autor: Christopherek » śr lip 06, 2011 18:08
powoli myślę o sprzedaży autka,z bólem serca ale niestety nie potrzeba mi 2 aut bo po prostu nie mam gdzie jeździć a szkoda żeby autko stało i tylko na spoty nim jeździć.w temacie wszystko jest opisane o było w aucie wymienione,nie jest to jakiś paździoch jak na allegro wiszą po 10tys,po autko można śmiało jechac pół Polski,wiele osób ze spotów warszawskich może potwierdzić stan auta.mechanicznie ogarnięte jest wszystko,stylistycznie listwa drzwiowa wymaga ponownego przyklejenia na dobrą taśmę bądź wymiana na inna bo ta po zimie mi po prostu odeszła nie zauważyłem i zawadziła mi o listwę na przednich drzwiach i sie odkleiła w 1/3 długości.ramię tylnej wycieraczki ma ułamany ząbek i pióro jak się wycieraczkę podniesie odczepia sie od ramienia ale jak jest na szybie normalnie pracuje i nie przeszkadza,oraz czasem odezwie sie przy odpalaniu bendix w rozruszniku szczegolnie jak jest zimno..jak na auto 13letnie lakier w bardzo dobrym stanie,progi całe(lewarek normalnie auto podnosi bez kombinowania),rdza pojawiła się na tylnej klapie ale to standard w hatchback ale na zewnatrz nie widac na razie zaatakowała od wewnątrz w okolicach zamka,jest jeden pęcherzyk na drzwiach przy szybie i jeden na tylnych drzwiach oraz na tylnym błotniku przy styku ze zderzakiem.jak pogoda pozwoli to ogarnę jeszcze pranie foteli bo przy myciu wylał mi się płyn do szyb i jest kilka plam,fotel kierowcy ma mala dziurke do zrobienia ale przy przebiegu obecnie 263tysiace km ma prawo.auto posiada wszystkie papiery lacznie z ksiazka,dokumentami z przegladow ze szwajcarii,naklejkami i innymi rzeczami lacznie z prospektem czesci i akcesoriow jakie byly w aucie w tych latach dostepne,przebieg oryginalny nie krecony.auto bez zadnych dachowan,spawaniu cwiartek czy polowki auta,podczas dbania o lakier zauwaylem 2 miejsca gdzie bylo cos robione mianowicie przy szybie dach na odcinki 10cm najprawdopodobniej odpryski lakieru robione,drugie miejsce przy klapce wlewu paliwa tez niewielki kawaleczek widac docieranie,wiecej nie ma gdzie sie przyczepic,podluznice nigdy nie ruszone,wszystko prosciutkie bez spawania i innych rzeczy(zapraszam z miernikami grubosci lakieru)choc nigdy auta nie badałem,niegdzie zadnej pekajacej szpachli czy odpadajacego lakieru.w autko ogarniete wszystko co bylo i moglo byc do wymiany w najblizszym czasie,silnik brak jakichkolwiek wyciekow,na oslonie pod silnikiem suchutko bo sprawdzalem teraz po wymianie oringow.auto odpala zawsze za pierwszym razem,mailem 2 sytuacje ze odpalilo za 2 przekreceniem stacyjki po zalaniu paliwa shell v power racing 100oktanow,widocznie nie przypasowalo jej to paliwo,atko jezdzi caly czas na 98oktanow i takie paliwko jej pasuje,ostatnio sprawdzalem po 300km zrobionych po miescie do pelnego zbiornika(bo zawsze tak tankuje) weszlo 20 litrow wiec spalanie po miescie ni zwala z nog,no chyba ze ktos zacznie cisnac to mysle ze i ze 12litrow wypije.gti nie kopci,nie dlawi sie,nie gubi oleju ani innych plynow eksploatacyjnych,silnik nie beirze oleju(smiga na castrol edge sport 0w40),dla kupujacego oddam jeszcze 3 litry tego oleju do wymiany bo mam swiezutki.w aucie wszystko sprawne jak nalezy,uklady elektryczne dzialaja szyby lusterka,domykanie szyb z pilota zadnych zastrzezen.auto posiada oryginalne wlepki pod maska,jak i w bagazniku wiec nie bylo nic ruszane.ze zmian jak widac poza felgami i zawieszniem oraz tylnymi lapmai oryginalne zadbane gti jakich juz mało zostało.cena wyjsciowa za uto jak stoi (bez CA bo tego nikt za darmo mi nie dał) 13tysiecy polskich banknotów NBP.jesli ktos ma zyczenie to moge zdjac koła i zostawic na zimówkach wtedy cena 12,5tysiaca.bioarc pod uwage to co zostało włożone tzn sprzegło sachs+linka trw+łapa-800zł,kompletne zawiesznie amory ta technix sprzezyny odboje oslony poduszki 800zł,kompletny rozrzad paski rolki napinacze pompa wody płyn-ok 1000zł,tarcze klocki łozyska twr tył+klocki przód 800zł,wszystkie filtry olej w silniku w skrzyni+rózne oringi i uszczelki widac sumka ładna sie uzbierała.felgi były w tamtym roku kupione nowki ze sklepu opony uniroyal rainsport 1 194/45/15 z duzym bieznikiem nie jakies lyse kartoflaki.za auto dałem w tamtym roku 12tysiecy+koła wiec widac ze cana nie jest wygórowana.auto posiada oc minicasco na 13tysiecy,auto szybe i nw do pazdzierkina oraz przeglad do marca 2012,zapraszam do ogladania.gti nie sprzedaje z uwagi iz sie sypie czy wyje skrzynia lub silnik nierowno pracuje NIE nic z tych rzeczy!!!!!przyczyna błaha bo nie myslalem ze bede chcial ja sprzedac otoz tesc ma zadbane audi a4 b5 avant tdi i tam wszystko wytknalem co bylo do wymiany wiec zostalo zrobione i autko jest super a ze szanowny tesciu jezdzi nim 6 rok chcialby przesiasc sie na cos mlodszego,na co dzien auto stoi w garazu bo smiga słuzbowym a ma jeszcze terrano z ktorego korzysta,w zwiazku z tym audi stoi a obcemu nie chce oddac bo szkoda jak wszystko zropbione wiec wpadl na pomysl ze my polo sprzedamy i wezniemy od niego audi a ja jemu szukam passata b5fl,mi zamiana pasuje bo audi wqiecej warte niz polo a do biznesu nie bede musial doplacac.w zwiazku z tym ze moze kiedys powieksze rodzine avant sie przyda,poza tym tdi mozna dlubnąc bez problemu na 160ps a w gti to za bardzo kosztowne by było.zapraszam na przejazdzke bo warto chyba ze ktos woli pazdziochy po 10tys to prosze tam sie wybrac na wycieczke.ze sprzedaza mi sier az tak nie spieszy bo byc moze bedzie w gre wchodziło przytrzymanie 2 uat na jakis czas ale to za zgoda zonki i nie na stale tylko na czas znalezienia dobrego kupca a nie amatora wies tuningu albo kata kory zaraz zarznie tego hot hatch.cena 13 tys uff ale sie rozpisałem
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf