leonnelson Tak kolor jest ciekawy choć czarna perła była by ciekawsza miałem na golfie wiem co mówię:) Zszedłem jeszcze niżej ale nie mam zdjęcia

brakuje dobrego koła ale wszystko w swoim czasie

Kuzyn ma 5x RH zw1 w dziewiczym stanie więc pewnie wpadnie taki felun

.
Stało się coś gorszego , głowica popękała , wtrysk leje . Co i teraz ??? ... naprawa na dobrym zestawie wraz z rozrządem ok 8tyś .Noto co swap;)ale tylko na silnik z 2008 pozbawionego wad kompletny z turbo itp. Pierwszy silnik z Jasienicy
"Panie 90tyś przejechane 2008 rok malina" - okazało się ze silnik jest z 2005 więc go zwróciłem i pięknie podziękowałem . Następny tydzień przeszukiwania allegro firma wymienSILNIK.pl oferowała :
2008 rok 86tyś przejechane z kompletny z turbo i dwumasem . Dzwonię do miłego Pana i słyszę "igłą silnik od dostawcy z Holandi" Patrząc na gallerię swap-ów myślę sobie to jest to !Biorę

Następny dzień kurier przywozi silnik który miał dostarczyć wprost do mechanika .Dzwoni Józio mechanik i mówi "Silnik z 2005r z wylaną turbiną zapieczonym dwumasem" . Od razu telefon w dłoń dzwonię i przedstawiam fakty . Gośc pyta po czym stwierdzam ze turbo jest w takim stanie , ze dwumas jest na pewno dobry i ze nie możliwe jest ze silnik jest z 05r . Mogę wysłać turbo na podmiankę , usłyszałem i wpadłem w śmiech odparłem na to : jutro jestem z motorem u Pana i odbieram pieniądze . Na miejscu gośc nie chce zwrócić kasy za przesyłkę lecz po moich ciężkich negocjacjach dostałem połowę kasy .Firma której nazwę podałem powyżej to ...

. |Już się na ten temat nie rozpisuję bo szkoda moich nerwów . Kolejny tydzień przeszukiwania allegro. Silnik za 5 tyś wystawiony z 2008 roku z extra dwumasem i igłą turbo z przebiegiem 90tyś . Dzwonię pytam , sprzedawca miły zapewnił ze silnik jest z 08r. Partner w ruch i jedziemy do Kielc

Na miejscu Miły Pan który zaprasza do garażu w którym stoi BKDz 2008 rok z ORI rozrządem, paskami z 08 roku głowicą z 08r z pięknym turbo i idelnym dwumasem . Pakujemy płacimy i wracamy. Mechanik potwierdził stan silnika i Swap-ujemy

Mam nadzieję ze wszystko już będzie ok bo mam już dośc tematu 2-litrówek
to tyle na temat

Jak odbiorę autko od mechanika to na pewno się pochwalę

I ustrzelę jakąś ładną fotkę którą dodam