Witam wszystkich na forum
Od czasu do czasu przeglądałem forum aż pewnego dnia, przypadkowo sam stałem się właścicielem vag-a...
I tak oto stałem się właścicielem Audi 100 CC z '86 roku (pierwsza rejestracja '87).
Auto zostało kupione jako roczne w Niemczech i do tej pory było w rękach jedynego właściciela. Aż dziwne że nie jest składakiem Posiada 3 letnią instalację gazową, założył ją dla córki która zrobiła prawo jazdy, tylko świeżo upieczony kierowca nie opanuje pięciometrowej limuzyny. I praktycznie od tego czasu auto było tylko przepalane.
Auto nie posiada nic, żadnego wyposażenia, całkowita seria. Nawet i lepiej, czego nie ma to się nie popsuje Auto całkowicie bezwypadkowe, sprawdzane miernikiem i w Aso VW na Brucnera we Wrocławiu.
Generalnie jest trochę w nim do porobienia jednak jest to ogarnianie pierdół niż jakieś grubsze rzeczy.
W planach jest doposażyć go w kilka akcentów wersji USA (licznik i blenda USA już są, jeszcze potrzebuję listew chromowanych), lekko go obniżyć, dać ładne koło i będzie służyć jako klasyczny wóz do codziennej jazdy
Audi 100 CC '86r
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Audi 100 CC '86r
ładny cygaret to już rzadkość na naszych drogach prawdziwa. z ciekawości co pod maską?
Audi 100 CC '86r
szkoda ze nie combi... te w tym wydaniu były meeega... ale i tak niezły rarytas...
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
- driVWer
- Forum Master
- Kontakt:
Audi 100 CC '86r
nurek3, powiedz mi w jaki sposób chcesz ja obnizyć? Bo sam mam cygaro a nie ma żadnych zawieszeń sportowych do tego auta
Moja golfina mk2 GT SPECIAL 1.8RP: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=356964&start=0
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Audi 100 CC '86r
Fajne cygaro.
Spawarka, tuleje gwintowane ze springami i nakretkami z innego auta i robisz gwint.driVWer pisze:nurek3, powiedz mi w jaki sposób chcesz ja obnizyć? Bo sam mam cygaro a nie ma żadnych zawieszeń sportowych do tego auta
Audi 100 CC '86r
Są sportowe zawieszenia, trzeba tylko dobrze poszukać. Sprężyny są od ręki, na amorki trzeba poczekać ok. miesiąca ale nie ma problemu. W spawanie gwintu się nie bawię, nie miałbym sumienia kogoś w nim przewieść
Z dupereli wyszły grubsze rzeczy i tak auto składa się do dnia dzisiejszego. Wymieniono masę rzeczy i dopiero teraz auto zaczyna powoli wyglądać aby nie było wstydu pojechać na jakiś zlot
Robię go na styl lat 80 więc musi mieć trochę gadżetów z tych lat. Teraz poluję na podwójne wycieraczki
Z dupereli wyszły grubsze rzeczy i tak auto składa się do dnia dzisiejszego. Wymieniono masę rzeczy i dopiero teraz auto zaczyna powoli wyglądać aby nie było wstydu pojechać na jakiś zlot
Robię go na styl lat 80 więc musi mieć trochę gadżetów z tych lat. Teraz poluję na podwójne wycieraczki