Tajemniczy przycisk w VW mk4
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Tajemniczy przycisk w VW mk4
Witam serdecznie wszystkich wielbicieli VW Golfa
Mam pytanie, otóż w moim golfie po prawej stronie kierownicy znajduje się przycisk, którego zastosowania nie znam. Może ktoś wie do czego to służy. Poniżej zdjęcia.
Mam pytanie, otóż w moim golfie po prawej stronie kierownicy znajduje się przycisk, którego zastosowania nie znam. Może ktoś wie do czego to służy. Poniżej zdjęcia.
Tutaj był temat o tym, chodziło o taki sam przycisk (zdjęcie z pierwszego posta już zniknęło):
Co to za przycisk?
Co to za przycisk?
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 15:00 przez Engelbert, łącznie zmieniany 2 razy.
VW
Szukając dalej, numer części to 1J0 959 511, a to nas prowadzi do tej strony: http://www.passatplus.de/sonstiges/vw_g ... /index.htm gdzie przycisk opisany jest "Schalter, Glocke (Fahrschule)", Glocke to dzwonek, a Fahrschule po niemiecku to szkoła jazdy (nauka jazdy).
VW
- pawelmarian
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie neguję, bo sam nie wiem, ale trochę dziwne miejsce, jak na przycisk, który ma być obsługiwany przez pasażera. Za każdym razem przy oblanym egzaminie wciskają rękę w kolana kierowcy? Trochę idiotyczne no i czasami może być niebezpieczne. Poza tym, co robi ten przycisk? Symboliczny wymiar, czy ma jakąś funkcję?jest to przycisk z samochodu nauki jazdy w Niemczech , swojego czasu mk4 jeździły jako "L-ki" , gdy egzaminator go wciskał , wynik egzaminu był negatywny
VW