Problem z +12V ze stacyjki do radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z +12V ze stacyjki do radia
Witam
Mam problem z zasilaniem 12V ze stacyjki, którym ma być zasilane radio, które ma się wyłączać po wyjęciu kluczyka. Mianowicie z kostki w stacyjce nie wychodzi napięcie, które leci do radia. Najprawdopodobniej z winy zwarcia, które chyba zrobiłem. Czy w stacyjce jest jakiś bezpiecznik który mógł się przepalić a jeśli tak to gdzie on jest. Może gdzieś przed stacyjką. Problem z tym, że nie wiem skąd te napięcie jest poprowadzone do stacyjki bo nie mam żadnych schematów. Mój wozik to Golf 3 TDI. Będę wdzięczny za pomoc.
Mam problem z zasilaniem 12V ze stacyjki, którym ma być zasilane radio, które ma się wyłączać po wyjęciu kluczyka. Mianowicie z kostki w stacyjce nie wychodzi napięcie, które leci do radia. Najprawdopodobniej z winy zwarcia, które chyba zrobiłem. Czy w stacyjce jest jakiś bezpiecznik który mógł się przepalić a jeśli tak to gdzie on jest. Może gdzieś przed stacyjką. Problem z tym, że nie wiem skąd te napięcie jest poprowadzone do stacyjki bo nie mam żadnych schematów. Mój wozik to Golf 3 TDI. Będę wdzięczny za pomoc.
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak radio ci nie działa to sprawdź bezpiecznik nr. 22 <- to jest bezpiecznik od odbiornika radiowego
Jeśli chcesz mogę wysłać Ci na skrzynkę Książkę serwisową po polsku w formacie PDF do VW Golf III i Vento jest tam na stronie 155/156 opisane gdzie są bezpieczniki i który, od czego jest
Jeśli chcesz mogę wysłać Ci na skrzynkę Książkę serwisową po polsku w formacie PDF do VW Golf III i Vento jest tam na stronie 155/156 opisane gdzie są bezpieczniki i który, od czego jest
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D
drunk_bear,
Bezpiecznik 22 jest od stalego plus, wiec nie tedy droga.
Jesli zrobiles zwarcie na S-kontakcie to pewnie ujarales styk w kostce stacyjki. Tam nie ma zadnego bepiecznika niestety.
Prawdopodobnie kostka do wymiany.
Bezpiecznik 22 jest od stalego plus, wiec nie tedy droga.
Jesli zrobiles zwarcie na S-kontakcie to pewnie ujarales styk w kostce stacyjki. Tam nie ma zadnego bepiecznika niestety.
Prawdopodobnie kostka do wymiany.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No to kiepsko, jednak powinien być tam jakiś bezpiecznik. Chociaż trochę to dziwne bo jakby się styk przyjarał to by było coś czuć a tu nic. Przewodność z wtyczki do końca kabla przy radiu jest dobra więc nic sie tam chyba nie jarało. Chyba że w samej stacyjce lub przed. A czy przed stacyjką nie ma żadnego bezpiecznika?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Czy ja też moge prosić o wysłanie książeczki na maila, [email protected]marian pisze:kurcze chcialem wyslać ale to zajmuje 40 mB zaraz popakuje to rarem na maluckie pliczki i bedzie gut ;]
Dzaba83: Bedzie 8 plikow po 5,33 mb ok
z góry dzięki
- marian
- Nowicjusz
- Kontakt:
juz poszloLukasz_mk2 pisze:Czy ja też moge prosić o wysłanie książeczki na maila, [email protected]marian pisze:kurcze chcialem wyslać ale to zajmuje 40 mB zaraz popakuje to rarem na maluckie pliczki i bedzie gut ;]
Dzaba83: Bedzie 8 plikow po 5,33 mb ok
z góry dzięki
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D