Geometria
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Geometria
Przez który z niżej wymienionych elementów nie można ustawić geometrii chodzi mi oczywiście o złużycie tych częsci.
- silenblock przedniego wahacza
- tuleje tulnej belki - gdzie mój mechanik powiedział że spokojnie można jeszcze jeździć i wymienic po wakacjach.
- łącznik stabilizatora - z prawej strony lekko wychodzi guma z tej obejmy metalowej (oba wymieniane w grudniu były)
- minimalnie wyczuwalny luz łożysk z tyłu (co mi sie wydaje ze lekki luz powinien byc)
- silenblock przedniego wahacza
- tuleje tulnej belki - gdzie mój mechanik powiedział że spokojnie można jeszcze jeździć i wymienic po wakacjach.
- łącznik stabilizatora - z prawej strony lekko wychodzi guma z tej obejmy metalowej (oba wymieniane w grudniu były)
- minimalnie wyczuwalny luz łożysk z tyłu (co mi sie wydaje ze lekki luz powinien byc)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powinein bycmarrcin pisze:minimalnie wyczuwalny luz łożysk z tyłu (co mi sie wydaje ze lekki luz powinien byc)
raczej nie przeszkadza przy ustawianiu geomentrimarrcin pisze: łącznik stabilizatora - z prawej strony lekko wychodzi guma z tej obejmy metalowej (oba wymieniane w grudniu były)
to by bylo to chociaz co to silent blockow nei mam 100% pewnoscimarrcin pisze: silenblock przedniego wahacza
- tuleje tulnej belki - gdzie mój mechanik powiedział że spokojnie można jeszcze jeździć i wymienic po wakacjach
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]
marrcin, podstawowa zasada - wszelkie luzy w zawieszeniu należy usunąć przed regulacją geometrii. Dotyczy to przedewszystkim wszelakich elementów metalowo-gumowych (więc Twoje pierwsze trzy punkty) - ale to wszystko zależy od ich indywidualnego stanu w danym momencie
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....