Czy wymienial ktos szklo reflektora ??
jesli tak to w jaki sposob pozbyl sie rozbitego szkla bo ja dlubie dlubie ale masakra trzyma sie na tym silikonie i niemam pomyslu jak wydlubac to szklo
wiec prosze o rady jesli ktos juz przez to przeszedl
[golf mk3] wymiana szkla reflektora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sciagasz calego grila - jest na zatrzaskach- i wtedy masz dostep do kloszy. Szklo trzyma sie na 4 blaszanych zaciskach i oczywiscie na silikonie. 2 blaszki trzymaja od gory i tak samo 2 od dolu. Po ich odpieciu i podwazeniu srubokretem szkla odchodzi ono od obudowy plastikowej lampy. Jesli masz potluczony klosz to musisz poodlepiac kawalki szkla od silikonu. Po prostu troche cierpliwosci
no wlasnie nie jest tak prosto z tym silikonem trzyma skubany bardzo mocno a niechce obudowy rozwalic moze podgrzac czy co klosz mam potluczony i morduje sie z tymMrSalieri pisze:Sciagasz calego grila - jest na zatrzaskach- i wtedy masz dostep do kloszy. Szklo trzyma sie na 4 blaszanych zaciskach i oczywiscie na silikonie. 2 blaszki trzymaja od gory i tak samo 2 od dolu. Po ich odpieciu i podwazeniu srubokretem szkla odchodzi ono od obudowy plastikowej lampy. Jesli masz potluczony klosz to musisz poodlepiac kawalki szkla od silikonu. Po prostu troche cierpliwosci
Ruseq ja juz mam zamontowane co mi przysłąłes...wieź przejedz nozykiem na około to troche opdetniesz ten silicon i podwadz sruboknetem ..u mnie odeszło tak....opór stawiało ale odeszło...poźniej oczysc ten silicon i nalóz drugi tylko mało bo ja nałozyłems troche za duzo i mi wyszedł skupany ale ze przezroczysty to tak go nie widac hehe...i ogólnie szkło niczym sie nie rózni smigam sobie i policja sie juz nie czepia ze mam pekniete
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6