Sciety pasek rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
TERAZ spox na starym pasku było wszystko ok jezeli chodzi o pąpe to nic nie bylo ruszane luzu tez nie ma 2 paskii dwa napinacze kupione były poniewaz zmieniony takze jest ten 2 pasek co napedza alternator.A przy okazji mam pytanie gdzie jest czujnik obrotomierza ?? bo ktos mi mowił ze w alternatorze a mi sie nie chce w to wierzyc. a obrotomierz nie działa wogole.A jezeli chodzi o pasek to jest taka mozliwosc ze za mocno naciagneli pasek.Bo jest naciagniety strasznie a u mnie w MK2 1.6 to jest delikatnie naprezony i jest ok.czy poprostu diesel musi miec mocniej naprezony ??
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dokładnie. Jedna z trzech faz przed wyprostowaniem na napięcie stałę jest podawana do obrotomierza. Na alternatorze oznaczone jest to wyjściem "W".arturo pisze:jako takiego "czujnika obrotomierza" to wogóle nie ma, tylko napiecie przemienne (jedna faza) jest doprowadzone z alternatora do obrotomierza.Sherman997 pisze:gdzie jest czujnik obrotomierza ?? bo ktos mi mowił ze w alternatorze a mi sie nie chce w to wierzyc