Centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
ależ skąd - to są wszystko kable masowe. Jeden do masy nadwozia, drugi po otwarciu drzwi podaje tą masę na lampkę (ten do alarmu się podłącza - brązowo-biały), trzeci podaje masę do modułów silników i ew. do lampek w drzwiach jak ktoś je ma, ale to chyba tylko w Vento.Piter20 pisze:bo ja mam 3 kable w słupku które ida do wyłącznika drzwi. 2 plusy i jeden minus
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 9:47 pm ]
absolutnie nie, patrz co wyżej napisałem, alarm by wył po uzbrojeniu, bo to by było tak, jakbyś otworzył drzwi przy uzbrojonymalarmie.Piter20 pisze:ok czyli wychodzi na to ze ten kabel moge normalnie wpiac do masy tak??
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 9:49 pm ]
musisz to podłączyć, alarm bez tegoi nie działa prawidłowoPiter20 pisze:A nie jest to przez to ze nie podłączyłem z centralki kabla od wyłącznika do drzwi i do stacyjki +??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czarny chyba od stacyjki. Sprawdzisz miernikiem, ale jeśli wolisz to do czarnego przy skrzynce z tyłu, co idzie do czerwonej 10/pinowej wtyczki H1 w górnym rzędzie, trzecia od strony pasażera, pin numer 3. (to jest ten kabel od stacyjki) można użyć plusa po włożeniu kluczyka, koloru kabla nie pamiętam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
przykręć do blachy. Albo za plastykiem nad skrzynką bezpieczników (doskonale się tam mieści, nawet dziurki jakieś są do przykręcenia), albo gdzieś w okolicy lewarka pod plastykiem.Piter20 pisze:Mam jeszcze pytanko gdzie zamontować czujnik wstrząsu??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Być może twój alarm sygnalizuje w ten sposób poprzednią zabawę bez plusa po stacyjce, różne alarmy generują różne sygnały po próbie włamania. Powinno być to opisane w instrukcji. Musi być plus po stacyjce, inaczej bez sensu,.