Falujące obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Falujące obroty
Witam wszystkich!!!!Może mi ktoś pomoże mam mk3 1.8 abs. lpg Mam taki problem mianowicie falują mi obroty na benzynie w miare są stabilne ale potrafi zgasnac na cieplym jak i na zimnym ale przy dodaniu gazu zaczyna sie dławic albo samochód robi kangury wcale niechce jechac. Na lpg za wieszaja mu sie obroty na 1500 .Nieraz jak wysprzegle to sam wchodzi na obroty 6000 i przzyspiesza.. wymienilem silnik krokowy na drugi ,umylem przepustnice, podstawa monowtrysku w porzadku nie dawno wmieniłem , wszystkie styki ok. Lambda wymieniona 3-4 miesiące temu .Prawdopodobie mam gdzies dziurawy tłumik bo zaczyna pierdzic przy kolektorze czy to moze byc tym spowodowane?Prosze o pomoc bo nie wiem gdzie dalej szukac?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 01, 2007 09:26 przez tytuswawa, łącznie zmieniany 1 raz.
własnie wróciłem od samochdu kawałek sie przejechałem coś strzeliło i sie zadymiło z z wtryskuBąku pisze:czujnik położenia przepustnicy masz po prawej stronie zespołu wtryskowego jak stoisz przodem do auta trzeba zmierzyć napięcie na czujniku jak przepustnica jest zamknięta to powinno byc od 0,3 do 1,7V ale dokładnie niewiem niegdy tego nierobiłem więc może ktoś mądrzejszy się wypowie w tym temacie
[ Dodano: 01 Kwi 2007 22:33 ]
Panowie wymieniłem przepustnice czujnik przepustnicy poprostu cały wtrysk .Na gazie ok. ale na benzynie dalej sie dławi jak sie jedzie jak sie wkreci na obroty to troche mniej szarpie . gdzie jeszcze szukac? .Dzisiaj jeszcze reset kompa.