Większy dolot zimnego powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Większy dolot zimnego powietrza
Witam wszystkich
temacik zapewne był wałkowany - jednako chciałbym konkretnie uzyskać odpowiedź pod swój motor ... jak wiadomo zagazowany ABS...
GTO już dawno radził mi wycięcie w boxie na filtr na dole od strony błotnika otwór 5 x 15 cm - mówiąc że mogę liczyć tam na jakieś mikro przyrosty - no ale nie o to mi zresztą chodzi ...
Chciałbym wyciąć od strony błotnika otworek o jakiejś średnicy 7 - 8 cm ... tak żeby zasysał więcej powietrza.
Domyślam się że latem wyjdzie mu to na zdrowie, a co zimą ?
Czy nie będzie żadnych powikłań jeżdżąc na lpg - i zasysając więcej mroźnego powietrza ...
Proszę o pomoc
proszę wybaczyć że ten sam topic w 2 różnych działach...
temacik zapewne był wałkowany - jednako chciałbym konkretnie uzyskać odpowiedź pod swój motor ... jak wiadomo zagazowany ABS...
GTO już dawno radził mi wycięcie w boxie na filtr na dole od strony błotnika otwór 5 x 15 cm - mówiąc że mogę liczyć tam na jakieś mikro przyrosty - no ale nie o to mi zresztą chodzi ...
Chciałbym wyciąć od strony błotnika otworek o jakiejś średnicy 7 - 8 cm ... tak żeby zasysał więcej powietrza.
Domyślam się że latem wyjdzie mu to na zdrowie, a co zimą ?
Czy nie będzie żadnych powikłań jeżdżąc na lpg - i zasysając więcej mroźnego powietrza ...
Proszę o pomoc
proszę wybaczyć że ten sam topic w 2 różnych działach...
z tego co wiem to lpg jest właśnie bardziej czułe na powietrze, zapytaj gazownika, zresztą taką dziurę w razie czego zalepisz grubą izolacją np.
zachowaj tez wycięty kawałek.
zachowaj tez wycięty kawałek.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zamiast się głowić proponuję wkładkę filtra sportowego K&N-33-2069 , a z powietrzem to jest sprawa niebagatelna bo może się zdarzyć że będzie się cofać gaz i grozi to wystrzałem w kolektorze dolotowym a nawet rozerwaniem puszki obudowy filtra powietrza oto efektyhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obraz ... 23370.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f4 ... 985e9.html
Wyciałem dziure ... mniej więcej ma powierzchnie 5 x 17 cm
największą zmianą jest DŹWIĘK ! :O
pszczyna, mam wkładkę filtra sportowego K&N ...
no ale wracając do dźwięku zmienił się ogromnie ! zupełnie inne auto jakbym słyszał Vr6 ... nieco zgłośniał i mam wrażenie że na benzynie lepiej śmiga minimalnie ale jednak rozpędza się szybciej
jednak na gazie na dwójce przy 2500 obrotów przy wdepniętym w spód gazie zaczyna go mulić - ale jak popuszczę i wdepnę idzie dalej i już później nie ma żadnych zamuleń ...
dodam że gaz miałem przed tym tak ustawiony że nie było praktycznie żadnej odczuwalnej różnicy między PB95 a LPG ...
teraz testowałem go na PB98 ultimate ... a że wcześniej nie jeździłem długo na tym paliwie - może dlatego mam wrażenie że szybciej się rozpędza...
a każdym razie dla samego dźwięku było warto :O
do Gazownika podjade jak zrobię wszystkie zmiany... niech wtedy ustawi LPG
największą zmianą jest DŹWIĘK ! :O
pszczyna, mam wkładkę filtra sportowego K&N ...
no ale wracając do dźwięku zmienił się ogromnie ! zupełnie inne auto jakbym słyszał Vr6 ... nieco zgłośniał i mam wrażenie że na benzynie lepiej śmiga minimalnie ale jednak rozpędza się szybciej
jednak na gazie na dwójce przy 2500 obrotów przy wdepniętym w spód gazie zaczyna go mulić - ale jak popuszczę i wdepnę idzie dalej i już później nie ma żadnych zamuleń ...
dodam że gaz miałem przed tym tak ustawiony że nie było praktycznie żadnej odczuwalnej różnicy między PB95 a LPG ...
teraz testowałem go na PB98 ultimate ... a że wcześniej nie jeździłem długo na tym paliwie - może dlatego mam wrażenie że szybciej się rozpędza...
a każdym razie dla samego dźwięku było warto :O
do Gazownika podjade jak zrobię wszystkie zmiany... niech wtedy ustawi LPG
- Łukasz_Mk2
- Mały gagatek
- Kontakt:
djtom, hehe , ta 'puszka' patrząc z góry ma jedną ścianke taką pod kontem ... wyciąłem śćianke od strony błotnika + 1/3 na rogu błotnik/dalszy ciąg auta ( czyli tą ścianke pod kontem ...
orientacyjnie pole jest jakieś 5 x 17 cm.
Łukasz_Mk2, mam instalke 2 gen. podejrzewam że za mało gazu się dostaje a za dużo powietrza...
no nic - planuje jeszcze parę zmian więc pojade na regulacje fachową po wszystkim
djtom, może niebawem zapodam coś w paincie
[ Dodano: 01 Kwi 2007 14:03 ]
wczoraj podczas testowania na rozgrzanym motorze wszystko ok latało .. dziś jechałem rano - przełączył mi się na gaz gdzieś po 3 000 obr ... - zgasł ... odpaliłem i muliło go - jak się rozgrzał - lepiej ...
Różnice w przyśpieszeniu czuć - jest lepsza ...
na Gazie go zamula troszkę
a na jałowym przy 2 000 obrotach słychać lekkie strzały ...
Można to wszystko wyregulować ? Planuję jeszcze power rure i chipa - i myślę czy narazie zakleić dziure taśmę i wregulować gaz u gazownika po tych wszystkich zmianach ... hmm ?
orientacyjnie pole jest jakieś 5 x 17 cm.
Łukasz_Mk2, mam instalke 2 gen. podejrzewam że za mało gazu się dostaje a za dużo powietrza...
no nic - planuje jeszcze parę zmian więc pojade na regulacje fachową po wszystkim
djtom, może niebawem zapodam coś w paincie
[ Dodano: 01 Kwi 2007 14:03 ]
wczoraj podczas testowania na rozgrzanym motorze wszystko ok latało .. dziś jechałem rano - przełączył mi się na gaz gdzieś po 3 000 obr ... - zgasł ... odpaliłem i muliło go - jak się rozgrzał - lepiej ...
Różnice w przyśpieszeniu czuć - jest lepsza ...
na Gazie go zamula troszkę
a na jałowym przy 2 000 obrotach słychać lekkie strzały ...
Można to wszystko wyregulować ? Planuję jeszcze power rure i chipa - i myślę czy narazie zakleić dziure taśmę i wregulować gaz u gazownika po tych wszystkich zmianach ... hmm ?
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
leniwiec76, on ma na mysli tego z allegro za 70zl to ma byc bardziej z ciekawosci kupione niz dla jakiegos rzeczywistego przyrostu moze jednak to cos da
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
no właśnie też go widziałem, ale nie jestem do końca przekonany czy to daje faktycznie jakiś przyrost mocy czy raczej właścicielowi zdaje się że fura lepiej latagrzaneczka997 pisze:leniwiec76, on ma na mysli tego z allegro za 70zl to ma byc bardziej z ciekawosci kupione niz dla jakiegos rzeczywistego przyrostu moze jednak to cos da
leniwiec76
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
instalke trzeba doregulowac, najlepiej zalozyc elektronike do sterowania instalka. co do wirusa pewnie cos pomaga ale i tak zawsze to gotowiec...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ta instalka niby juz jest sterowana elektronicznie ale nie wiem czy o tym samym mowimyevolution pisze:najlepiej zalozyc elektronike do sterowania instalka.
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
evolution, uff dobrze że da się doregulować mam instalke 2 gen. i ma sterowanie jakimś tam kompem landi renzo ... założe power rure i podjade do gazownika no bo chyba czip nie powinien mieć wpływu ? czy lepiej po czipie wyregulować....
Wiem że gotowiec ale kumpel odczuwa różnice ;)Obiecuje że podjade po wszystkim na hamownie
Wiem że gotowiec ale kumpel odczuwa różnice ;)Obiecuje że podjade po wszystkim na hamownie