PanowiE jak sprawdzić czy poszedł wiatrak czy czujnik ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PanowiE jak sprawdzić czy poszedł wiatrak czy czujnik ?
Jak sprawdzić co poszło sie j****ć jak mi nie załacza wiatraka? Jak podłaczyć wiatrak na krotko? Silnik 1.3 NZ czujka z 3 wtyczkami. Dzieki
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: PanowiE jak sprawdzić czy poszedł wiatrak czy czujnik ?
prosto, nagrzej samochod do temp przy ktorej włącza sie wentylator, sprawdz miernikiem czy jest na ktoryms z pinów +12 jak nie ma, to wyjmij wtyczke z czujnika i sprawdz czy tam jest +12 na wtyczcze czy dochodzi, jak jest to czujnik jak nie ma to jeszcze pozostał bezpieczniktytus pisze:Jak sprawdzić co poszło sie j****ć jak mi nie załacza wiatraka? Jak podłaczyć wiatrak na krotko? Silnik 1.3 NZ czujka z 3 wtyczkami. Dzieki
www.vrservice.pl
Najpierw sprawdź bezpiecznik wentylatora...
Wyjmij wtyczkę od czujnika załączania i wyłączania wentylatora (w chłodnicy po prawej stronie stojąc przodem do maski). Zewrzyj kabelkiem 2 z 3 styków (o ile pamietam to srodkowy i inny..) jak zadziala wentylator to bedzie czujnik. Wentylator mozesz sprawdzic podlaczajac 2 kabelki do akumulatora i do styków wentylatora. Ja tak zrobiłem i wyszlo ze bezpiecznik... . A wiec od tego zacznij...
Wyjmij wtyczkę od czujnika załączania i wyłączania wentylatora (w chłodnicy po prawej stronie stojąc przodem do maski). Zewrzyj kabelkiem 2 z 3 styków (o ile pamietam to srodkowy i inny..) jak zadziala wentylator to bedzie czujnik. Wentylator mozesz sprawdzic podlaczajac 2 kabelki do akumulatora i do styków wentylatora. Ja tak zrobiłem i wyszlo ze bezpiecznik... . A wiec od tego zacznij...