Wolne obroty, przepustnica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wolne obroty, przepustnica
Wiatm
Jestem posiadaczem Vw Golf III 1,6 silnik AEE na wtrysku wielopunktowym.
Chciałem zapytać ile na benzynie powinien pokazywać obrotomierz na wolnych obrotach przy tym silniku?
U mnie obrotomierz pokazuje na wolnych obrotach 565-550, jak włącze światła mijania to spadają o 10-15.
Czy jest możliwość podniesienia tych wolnych obrotów i w jaki sposób?
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
Jestem posiadaczem Vw Golf III 1,6 silnik AEE na wtrysku wielopunktowym.
Chciałem zapytać ile na benzynie powinien pokazywać obrotomierz na wolnych obrotach przy tym silniku?
U mnie obrotomierz pokazuje na wolnych obrotach 565-550, jak włącze światła mijania to spadają o 10-15.
Czy jest możliwość podniesienia tych wolnych obrotów i w jaki sposób?
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 28, 2007 17:24 przez tstrzala, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Wolne obroty
witam .mam taki sam model jak Twój.1,6 AEE.problem tez mialem taki sam.u mnie skończyło sie na wyczyszczeniu przepustnicy i ponownej kalibracji.wszystko minęło.obroty mam w granicy 700-750 ale to przypadłość AEE.u mnie był jeszcze problem z obrotami na jałowym.falowaly nawet do 3000 tys.po tej operacji problem zniknął.pozdrawiam
Re: Wolne obroty
kalibracja lub jak mówią adaptacja przepustnicy robił mi gosc w zakladzie autoelektryk.podłaczyl do kompa i tyle wiem.kosztowało to mnie 50 pln.
ja mam obroty ok 700 -750 ponoć tak ma byc. Niepokoi mnie fakt że czasami faluja i nikt nie wie o co chodzi. Po adaptacji przepustnicy problem uspokaja sie ale później problem znowu wraca (tylko przy rozgrzanym silniku). Przepustnica nie była czyszczona poniewaz wyglada jak nówka (auto ma dopiero 60 tys km - udokumentowane). Może miał ktoś cos podobnego..? pozdrawiam
M.