Co wymienić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co wymienić?
Hej
Byłem dzisiaj na sprawdzeniu amortyzatorów i wyszło mi tak:LP 68% PP 60% LT 48% PT 11% , dodam że strasznie rzuca na zakretach a jak są nierówności na drodze to już całkiem - doradźcie co wymienić? Jaka firma byłaby dobra? Myślałem nad Kayaba gazowe, czy wymieniać przód i tył czy tylko tył, czy wymienic takze sprężyny czy same amortyzatory?Czekam na rady.PZDR
Byłem dzisiaj na sprawdzeniu amortyzatorów i wyszło mi tak:LP 68% PP 60% LT 48% PT 11% , dodam że strasznie rzuca na zakretach a jak są nierówności na drodze to już całkiem - doradźcie co wymienić? Jaka firma byłaby dobra? Myślałem nad Kayaba gazowe, czy wymieniać przód i tył czy tylko tył, czy wymienic takze sprężyny czy same amortyzatory?Czekam na rady.PZDR
dość powszechnie stosowane w MK przez uzytkownikówTominator pisze:Myślałem nad Kayaba
w zsadzie przydałby sie remont generalny zawieszenia przód i tył przód to wszystkie części gumowo stalowe (tuleje ) do sprawdzenia sworznie , gałki - a tył - dobijanie (stuki ) i noszenie tyłu nie stabilność to pierwszy obiaw wybitej tulei met -gumTominator pisze:dodam że strasznie rzuca na zakretach a jak są nierówności na drodze to już całkiem - doradźcie co wymienić?
Podłącze się pod temat z takim jednym malutkim pytaniem: Amorki siadają mi wszędzie, sprężyny są już zbite (choć nie pękły). Chcę wymienić te elementy. Myślałem o jakiś porządnych amorach i sprężynach, ale nie o nie chcę się pytać. Poza sprężynami i amorkami co powinno iść do wymiany? Pytam, bo i amorki i sprężyny chcę kupić samemu, a wymiana reszty przyjdzie w warsztacie (co prawda mogą mi tak czy siak tam powiedzieć, ale chciałem się najpierw spytać tu ). Więc co powinno lecieć razem z tym?
Everyone dies. Not everyone lives.
Gutekspc pisze:Podłącze się pod temat z takim jednym malutkim pytaniem: Amorki siadają mi wszędzie, sprężyny są już zbite (choć nie pękły). Chcę wymienić te elementy. Myślałem o jakiś porządnych amorach i sprężynach, ale nie o nie chcę się pytać. Poza sprężynami i amorkami co powinno iść do wymiany? Pytam, bo i amorki i sprężyny chcę kupić samemu, a wymiana reszty przyjdzie w warsztacie (co prawda mogą mi tak czy siak tam powiedzieć, ale chciałem się najpierw spytać tu ). Więc co powinno lecieć razem z tym?
Witam. podjedz na stacje diagnostyczna i zrob sobie badanie zawieszenia tzn. Amortyzatory wiesz ze masz do wymiany ale chodzi o luzy w zawieszeniu. Z amortyzatorami mozesz wymienic od razu lozyska w gornym mocowaniu ich, chyba ze juz ich nie ma to i tak musisz.
Pozdrawiam.
Normalnie z allegro, koles o nicku marcinesko - napisałem do wszystkich co mieli kayaby w ofercie i zapytałem ile za komplet do mojej Ibi, poprzysyłali mi maila i wyszło że ten koleś ma najtaniej, dał mi też małą zniżkę bo chciał na początku 348zł za przód i 207zł za tył + 18zł przesyłka, czyli razem 573zł, a po krótkich negocjacjach wyszło 552zł - wiele sie nie zastanawiałem bo koleś z motoryzacyjnego chciał za komplet ponad 800zł
P.S. Jak dojdą i założe i wszystko bedzie ok to wtedy napisze żeby z czytym sumieniem polecić
Acha jeszcze jedno czy wymieniać takze sprężyny,żeby mieć pewność że całe zawieszeie ok? Jeśl itak to jakiej firmy polecacie?
P.S. Jak dojdą i założe i wszystko bedzie ok to wtedy napisze żeby z czytym sumieniem polecić
Acha jeszcze jedno czy wymieniać takze sprężyny,żeby mieć pewność że całe zawieszeie ok? Jeśl itak to jakiej firmy polecacie?