Twardy golf
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Twardy golf
Witam,
Rok temu przesiadlem sie z 14 letniego nissan'a sunny do golf'a IV.
Dobrze wiedzialem ze niemieckie samochody sa twarde, ale nie sadzilem ze az tak. Gdy jade czuje najmniejsze nierownosci na drodze, wymienilem silent blocki z tylu jesty troche lepiej ale nadal strasznie trzesie. Czesto jezdze po betonowych plytach i wydaje mi sie ze na nich mogly mi powypadac sparciale gumy. WYmienione amortyzatory z tylu.
Opony p7000.
Co moze byc nie tak?
Pozdrawiam
Rok temu przesiadlem sie z 14 letniego nissan'a sunny do golf'a IV.
Dobrze wiedzialem ze niemieckie samochody sa twarde, ale nie sadzilem ze az tak. Gdy jade czuje najmniejsze nierownosci na drodze, wymienilem silent blocki z tylu jesty troche lepiej ale nadal strasznie trzesie. Czesto jezdze po betonowych plytach i wydaje mi sie ze na nich mogly mi powypadac sparciale gumy. WYmienione amortyzatory z tylu.
Opony p7000.
Co moze byc nie tak?
Pozdrawiam
Re: Twardy golf
Jeszcze jedno ,czy jest to normalne ze przy gwaltownym ruszaniu przednie kola strasznie skacza?
Może masz jakieś twardsze zawieszenie?? Może masz niski profil opony i wystarczy zmienić na troche wyższy profil ??
- sq8bwh
- Ma gadane
Nie zmieniając obwodu koła typowy rozmiar jak nie dopisałem to 175/70/13 ew. zamiennik (nie polecam na lato) 155/13 (nie obnizana) bo np. 185/70/13 jest już wyższa (większy obwód koła).briano pisze:Może masz jakieś twardsze zawieszenie?? Może masz niski profil opony i wystarczy zmienić na troche wyższy profil ??
ale ja kocham mój taboret.. a co do twardości ... może za dużo powietrza w oponkach....ale golfy już takie są za to przy dużych prędkościach lepiej się na zakrętacz trzyma ... a co do szyby co to pękła to trochę dziwne... nie był bity.... może ma ramę krzywą i pręży ...Martinisz pisze:Potocznie na Golfa mówi się taboret :;-):
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...