witam
i znowu mam problem a chodzi o to że zauważyłem dziwny ruch paliwa filtr paliwa pompa wtryskowa. bo wg. instrukcji pompa wtryskowa zasilana jest od góry pompy natomiast nadmiar kierowany jest do filtra celem ogrzania gnojówki. natomiast u mnie jest jak dla mnie troszke dziwnie ponieważ tam gdzie jest nadmiar z pompy to paliwo nie idzie do tego plastikowego zaworka w filtrze tyko w kierunku do pompy wtryskowej czyli pompa pobiera dodatkowe paliwo z filtra przez nadmiar. NIE WIEM CZY TAK MA BYĆ BO PALI MI OK 10L / 100KM TROSZKE DUŻO JAK NA DIESLA (1Y) '97
Dziwny ruch paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jakbym jechał jak emeryt czyli nie więcej jak 90km/h to spali mi tak z 5-5.5l ON a jesli jazda normalna czyli 90km/h + czasem szybsza jazda 140-160 to tak spali 6-6,7l ON więc myślę że przy tych twoichryba_71 pisze:5litrów/ 100km
to stanowczo za duuużo silnik również 1Y a oponki: 4x205, skonsultuj to z jakimś dobrym mechanioremPersil pisze:OK 10L / 100KM
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
no takie spalanie to świadomy masochizm z Twojej strony, jak koledzy pisali powinnien palić 5-6, a będąć już przy tym tamacie to mam pytanie odnośnie tego zaworka na filtrze, jak wymieniałem filtr to dmuchałem w ten zaworek, wzdłuż czyli tam gdzie przychodzą wężyki jest drożny, ale jak jeden przytkać to powietrze nie uchodzi ta dolną częścią wchodzącą w filtr, no to jak paliwo mam wrócić do filtra?? czyżbym miał zaworek do wymiany??Persil pisze:PALI MI OK 10L / 100KM