kontrolka cisnienia oleju!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka cisnienia oleju!!!
piszczy mi kontolka oleju i sie swieci wymienilem czujnik i nic nie pomoglo zmierzylem cisnienie oleju manometrem bo znajomy mi powiedzial ze moze panewki trza wymienic ale okazalo sie ze wszystko gra poodalczalem pozniej czujniki i dalej piszczy!!! pomocy ktom mi pomoze albo podpowie co jeszcze moge zrobic???
no nie da sie jezdzic wkurza to na maxa piszczy niesamowicie jezeli mam wymnienione czujniki i piszczy to znaczy ze to cos innego jesli po odlaczeniu dalej piszczy czyli wychodzi na to ze musi byc jescze jakis czujnik tylko jaki i gdzie ja juz nie mam pomyslu rzadnego moze to elektronika? tylko co ona ma do rzeczy jesli mam odlaczone czujniki skoro odlaczone to nie powinno sie nic swiecic nie wiem o so chozi
u mnie jest to samo, czyjniki sprawdzone byly i tak jak u ciebie nawet po odlaczeniu kabli od czujnikow piszczy nadal.
dzis bylem u mechanika i posprawdzal mi wszystko, powiedzial ze na 100% cos z elektronika,
elektromechanik powiedzial ze cos nie tak jest z deska rozdzielcza i tam tkwi cala przyczyna. Na poniedzialek jestem umowiony to jak odbiore to napisze tobie co i jak wyszlo oraz jaki koszt.
pozdrawiam!!
dzis bylem u mechanika i posprawdzal mi wszystko, powiedzial ze na 100% cos z elektronika,
elektromechanik powiedzial ze cos nie tak jest z deska rozdzielcza i tam tkwi cala przyczyna. Na poniedzialek jestem umowiony to jak odbiore to napisze tobie co i jak wyszlo oraz jaki koszt.
pozdrawiam!!
a ja mam jzu chyba problem w 100% rozwiazany znajomy jest elektrykiem i mial to samo w g3 padl procesr w zegarach wymienil na nowy i problem znikl wiec i jak musze poszukac nowego zegara ze spranym prockiem i podmienic je aha ktos gdzies pisal ze problem pojawil sie jak wymienil sobie zegay wiec chyba to jest w 100% pewnie
ja wymienialem zegary. z jedno kostkowego na 2kostkowy jezdzilem pare ladnych tygodni i wszystko bylo lux. w koncu sie zaswecilo i zapiszczalo. oleju nie bylo zbyt wiele uzupelnilem stan i dlaej to samo. moze jednak jakas inna przyczyna tkwi a nie procek w tablicy :/ bo kupowac nowom po wymianie ktorej dokonalem pare tygodni temu to sredni interes :/
gdy kontrolka miga i piszczy to znaczy że czujnik nie daje masy - czyli trzeba odłączyć kabel od czujnika i dotknąć kablem do masy :
- jeżeli przestanie piszczeć to znaczy że czujnik kaputtt ( o ile pamiętam to czujnik przy filtrze zwiera a przy bloku rozwiera )
- jeżeli dalej będzie piszczeć to znaczy, że elektronika ( czyli tak jak pisaliście zegary )
- jeżeli przestanie piszczeć to znaczy że czujnik kaputtt ( o ile pamiętam to czujnik przy filtrze zwiera a przy bloku rozwiera )
- jeżeli dalej będzie piszczeć to znaczy, że elektronika ( czyli tak jak pisaliście zegary )
http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)