drgania drążka zmiany biegów ...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
drgania drążka zmiany biegów ...
cześć ,
dzisiaj rano "coś" się stało , na "luzie" na drążek zmiany biegów zaczęły przenosić się drgania ... dość mocno ! Co to może być ?! poduszki od skrzynią ?
Ratujcie - jutro chciałbym wyjechać na długi weekend a mam daleko ...
pozdrawiam
marcin
dzisiaj rano "coś" się stało , na "luzie" na drążek zmiany biegów zaczęły przenosić się drgania ... dość mocno ! Co to może być ?! poduszki od skrzynią ?
Ratujcie - jutro chciałbym wyjechać na długi weekend a mam daleko ...
pozdrawiam
marcin
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
U mnie tez drzal, przyczyna bylo drzenie wydechu, a wydech drzal bo uderzala o niego aluminiowa oslona tlumika srodkowego, wypalily sie dwie podkladki i latalo, po ich wymianie zadnych drgan lewarka juz nie mam, nie mowiac o waleniu tlumika
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
lewarek...
cześć ,
poduszki to nie są na 100 % , faktycznie ta "przeciwwaga" mocno drgała ... jest tam taka regulacja i za jej pomocą próbuję uzyskać "spokój" ale średni efekt niestety ...
pozdrawiam
marcin
wziąłem się za to od d... strony ! Zacząłem walczyć ze skutkiem a nie z przyczyną , prawie na 100 % to wina napinacza paska (alternator itp.) - to on powoduje wibracje a przeciwwaga tylko je "wzmacnia" i na lewarek przenosi
poduszki to nie są na 100 % , faktycznie ta "przeciwwaga" mocno drgała ... jest tam taka regulacja i za jej pomocą próbuję uzyskać "spokój" ale średni efekt niestety ...
pozdrawiam
marcin
wziąłem się za to od d... strony ! Zacząłem walczyć ze skutkiem a nie z przyczyną , prawie na 100 % to wina napinacza paska (alternator itp.) - to on powoduje wibracje a przeciwwaga tylko je "wzmacnia" i na lewarek przenosi
hmmm... przeciwwaga trzyma się dobrze ... po drodze wymieniłem jeszcze wałek alternatora (ze sprzęgłem) - jeden "spec" twierdził że to to ... ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? bo zbankrutuję ... ogólnie motor "drga bardziej" ... popłynąłem już około 500 PLN i efekt ten sam ... poduszki pod motorem ?! ale wyglądają OK ...
pozdrawiam
marcin
[ Dodano: 30 Kwi 2007 20:17 ]
hmmm... przeciwwaga trzyma się dobrze ... po drodze wymieniłem jeszcze wałek alternatora (ze sprzęgłem) - jeden "spec" twierdził że to to ... ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? bo zbankrutuję ... ogólnie motor "drga bardziej" ... popłynąłem już około 500 PLN i efekt ten sam ... poduszki pod motorem ?! ale wyglądają OK ...
pozdrawiam
marcin
pozdrawiam
marcin
[ Dodano: 30 Kwi 2007 20:17 ]
pozdrawiam
marcin