![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do ekonomi jak jeżdze do 110 i biegi zmieniam do 2500 obr. to pali w mieście 5.5 l ale nie lubie tak jeżdzić i spalanie kończy się na 6l
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Bo Audi to nie Golf. Ja mam Passata kombi , pali 6,5 l/100km. Auto znacznie większe i cięższe a silnik ten sam, więc normalne że będzie więcej palił.Soloo pisze:Tobie to dobrze. Mi moja Audiczka 1.6 TD Pali 7.5l/100km przy umiarkowanej jeżdzie (jak opisałem wyrzej). Wczoraj zauważyłem że mi sie IC poci wiec może to przez to.
Takiego jestem zdaniaTo_mas pisze:chłpopie wez załaduj do auta 5 osob i jedz 200 km a ja pojade sam i zobaczymy kto więcej spali
Pewnie że ma znaczenie i to duże. Jak jeżdżę Passatem sam bez ładunku na trasie to spali mi z 6l/100 a jak go załaduje po sam dach albo wezmę 4 pasażerów i bagaż to łyknie z 8 - 8,5 l/100 . Tyle że na pełnym baku zrobi się 1200 kmTo_mas pisze:dokałdnievw_vandal pisze:Takiego jestem zdaniaa do tego straci na elastyczności i przyśpieszeniu
)) no chyba ze masz auto 200PS to raczej roznicy nie poczujesz za wielkiej ale ja tu mowie o normalnych samochodach
Masa ma znaczenie na spalanie i to co napisał vw_vandal,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości