Szpera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
male sprostowanie ...
jak dla mnie koles z e-bay napisal ze 7 % -szpere maja skrzynie GTI G60...
po zastosowaniu tych podkladek moze dojsc do 40 %
na zdjeciu tak jak pisal sas_gti wydaja sie dosc grube...
zreszta jesli zalozymy jakies podkladki i mialy one dawac 7 % zeszperowania to nie byo by to odczuwalne bardzo. Wlasnie taka wartosc moze byc seryjnie i nie czujem tego jak szpery o"wyzszym procencie"
zreszta jesli zalozymy jakies podkladki i mialy one dawac 7 % zeszperowania to nie byo by to odczuwalne bardzo. Wlasnie taka wartosc moze byc seryjnie i nie czujem tego jak szpery o"wyzszym procencie"
"życie jest walką"
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
przys krzyni z G60 02A nie ma podklładek i nie ma miejsca by jes tam zamontowac, ktos ci ciemnote wciskaBerni pisze:male sprostowanie ...
a te 7% wynika pewnie z siły tarcia między satelitami,
tak wygląda szpera w przekroju
a tak normalny mechanizm różnicowy- i gdzie te 7%
www.vrservice.pl
http://www.brokevw.com/index.htm
Na tej stronie wyczytałem że 020 ma po 84 roku 20%. Może ktoś przetłumaczyć tą stronkę, piszą coś w niej o 2,3 milimetrowej podkładce chyba.
Na tej stronie wyczytałem że 020 ma po 84 roku 20%. Może ktoś przetłumaczyć tą stronkę, piszą coś w niej o 2,3 milimetrowej podkładce chyba.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
"I measured the diff with no rings on it, just the 2.3mm circlips"1 6 D pisze:piszą coś w niej o 2,3 milimetrowej podkładce chyba
zmierzyl seryjny dyfer bez podkladek z jakąs tam seryjną czescią co ma 2,3 mm dopiero potem napisal ze zmiarzyl tez ciernosc dla szpery całkiej seryjnej z kitem na 40% i potem jeszcze raz z kitem na 80% wyniki mial takie
Nothing = 2.5 - 5 ft-lbs (bez niczego czyil cos z niej wyjął, zostawił tylko circlips o gr 2,3 mm)
Factory = 26 - 29 ft-lbs (seria)
40% Kit = 77 - 80 ft-lbs (z kitem na 40%)
80% Kit = 135 - 140 ft-lbs (z kitem na 80%)