problem z pamięcią w radiu ;]
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
problem z pamięcią w radiu ;]
Witam mam wielką prośbe. Otóz kupiłem radio ale otrzymałem je bez instrukcji o czym oczywiscie wiedziałem i mam mały problem. Gdy podczas słuchania ustawie np. stacje pod przyciski i EQ podbicie basów lub zegar to po wylączeniu radia i wyjęciu kluczyka ze stacyjki przy późniejszym włączeniu wszystkie ustawienia są wykasowane godzina stacje itd zatem prosze po krótce o instrukcje jak programowac i zapisac tak zeby ustawienia zostały....
z góry dzieki pozdr.
chodzi o takie radyjko http://allegro.pl/item185439881_mp3_cd_ ... rakow.html
z góry dzieki pozdr.
chodzi o takie radyjko http://allegro.pl/item185439881_mp3_cd_ ... rakow.html
Ostatnio zmieniony pn kwie 30, 2007 18:44 przez unvave, łącznie zmieniany 1 raz.
Ustawienia sie kasuja bo w w kostce mk3 masz na odwrot plus po stacyjce i staly. Zamien je miejscami, a problem zniknie.unvave pisze:zatem prosze po krótce o instrukcje jak programowac i zapisac tak zeby ustawienia zostały....
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Ktory rok produkcji ? W osttnich mk2 byl juz S-kontakt o ile sie nie myle.
Jesli dziala na dwoch zasilaniach to chyba Twoj mk2 ma ten bajer.
To czy zamienisz w kostce (przejsciowce) od radia czy w tej z instalacji auta nie ma w sumie znaczenia.
Jesli zamienisz na stale w aucie ulatwisz zycie potencjalnemu nastepnemu wlascicielowi...
Jesli dziala na dwoch zasilaniach to chyba Twoj mk2 ma ten bajer.
To czy zamienisz w kostce (przejsciowce) od radia czy w tej z instalacji auta nie ma w sumie znaczenia.
Jesli zamienisz na stale w aucie ulatwisz zycie potencjalnemu nastepnemu wlascicielowi...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Maja byc razem, to zbyt mcno i pewnie powiedziane ? To jedno z wyjsc Tylko wtedy trzeba zawsze wlaczac i wylaczac samemu radio.GOLFSTROM_MK_II pisze:sprawdź czy masz podpięty żółty kabel z kostki iso z czerwonym tym od plusa maja być razem złączone ponieważ żółty jest odpowiedzialny za podtrzymanie pamięci
Czyli na 99% masz S-kontakt.unvave pisze:rocznik 91'
Teraz tylko taka sprawa. Nie wiem jak wyglada Twoja instalacja w aucie, w 91' nie bylo fabrycznych kostek ISO. No ale jesli gra i wylacza sie po wyjeciu klucza to chyba masz plus po stacyjce w koscte.
Zamien zolty i czerwony z przejsciowki radia miejscami przy krorejs kostce.
Jesli masz inne kolory to: nr 4 i 7 w kosce zasilajacej ISO.
Ja Cie caly czas przeciez tlumacze jak zrobic, zeby sie nie kasowalo, a radio wylaczalo nadal po wyjeciu klucza. Pozniej jak wlozysz klucz radio sie wlaczy i jesli bylo na CD bedzie gralo w tym miejsu gdzie skonczylo... Pamiec sie oczywiscie nie skasuje.unvave pisze:to że sie wyłancza radio po wyjęciu kluczyka to tam mały problem ale mi chodzi o to że sie kasują w radiu wszsytkie ustawienia np zaprogramowane stacje i jest to denerwujace zeby za kazdym wlaczeniem radia wszsytko ustawiac od nowa... ;/
Jak chcesz miec radio podlaczone na stale i samemu je zawsze wlaczac i wylaczac zrob jak Ci pisze piotr2.
Zalezy juz od tego jak kto woli.
Wybor nalezy do Ciebie.
[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 10:36 ]
Nawiaem mowiac, duzo ludzi tak podlacza, bo nie wie o co chodzi z plusem stacyjki...unvave pisze:bo juz nie jedni mi mowili zeby podlaczyc pod akumulator
inek01 pisze:Jak chcesz miec radio podlaczone na stale i samemu je zawsze wlaczac i wylaczac zrob jak Ci pisze piotr2.
tzn co masz na mysli ?
wydaje mi sie ze jest to poprostu łatwiejsze a własnie chce jak najłatwieszy sposob.inek01 pisze:Nawiaem mowiac, duzo ludzi tak podlacza, bo nie wie o co chodzi z plusem stacyjki...
p0zdr.
Witam
Podepnę sie do tematu w "szukaj" nie znalazłem odpowiedzi
Noszę się z zamiarem wymian radyjka w moim mk2 i mam jedno pytanko.
Jak wyjołem stare radio okazało się ze niemam tam wtyczek iso(auto z 1991roku) kolory są takie:
czerwony gruby-----+12V 'na stałe'
czerwony chudy-----+12V po stacyjce
brązowy gruby------ minus(-)
niebieski---------pojawia sie napięie jak zapalę światła ok (7V)
biało-żółty-------??? oto jest moje pytanko do czego on jest?????
mam zamiar podłączyć radyjko JVC G333 z przewodami koloru:Moje domysły:))
czarny----minus(-)
żółty------+12V "na stałe"
czerwony---12V po stacyjce
niebieski---podłączenie zdalnego sterowania( tu podłączyć ten kabelek co jest napięcie po zapaleniu świateł????)
brązowy---do zestawu tel. komurkowego(tu podłączyć ten kabelek biało żółty????)
Reasumując do czego jest ten kabelek biało-żółty???? dodam ze w srarym radiu nie był on podłączony niebieski również nie.
Stare radyjko to Blaupunkt SMQ29
Jak wyjołem stare radio okazało się ze niemam tam wtyczek iso(auto z 1991roku) kolory są takie:
czarny----minus(-)
niebieski---podłączenie zdalnego sterowania( tu podłączyć ten kabelek co jest napięcie po zapaleniu świateł????)
Reasumując do czego jest ten kabelek biało-żółty???? dodam ze w srarym radiu nie był on podłączony niebieski również nie.
- Wajcheusz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie podłączaj pod niebieski dodatkowego zasilania bo niebieski ma 12V jak włączysz radio (jest to tzw. sterowanie np. wzmakiem lub anteną)Szandel39 pisze:Witam
czarny----minus(-)
w kostce bedziesz miał taki kabelek podpisany ilumination przynajmniej ja mam w mojej a mam to samo radyjko
a co do biało-jakiegoś tam to napisz co na nim jest (napięcie + czy - )
Peugeot 406 1,8 16V ponad 110 KoniMocy :-)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!