[MK2] Ekonomiczna jazda 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Ekonomiczna jazda 1.6
Wlasnie sie zastanawiam jaka jest ekonomiczna jazda golfem II 1.6 i przy jakiej predkosci zaleca sie zmiane biegow. Pozdr.
Ostatnio zmieniony sob lis 04, 2006 21:14 przez hunter79, łącznie zmieniany 1 raz.
...
zatakowalem go po sam korek i po przeliczeniu wyszlo w okolicach 8,2-8,3 L /100km (cykl mieszany) i jazda tak do 130 km na h (5 bieg) ale wtedy jeszcze niewiedzialem ze golf z atkim silnikiem na 3 biegu pojdzie ponad 145km/h i ostatnim czasy troche go lubie "przeciagnac" n ale mysle ze 10-11 to spokojnie wchlonie przy dynamicznej jezdzie.
p.s jutro wybieram sie do serwisu VW na uregulowaniu obrotow bo chodzi jak chce
p.s jutro wybieram sie do serwisu VW na uregulowaniu obrotow bo chodzi jak chce
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
ja od 2 tankowań go stasznie deptam i jak koledzy to nazywają przeciagają:) oczywiscie staram sie nic nie rozwalić:) ale każde swiatła muszą być moje:) i nie przekrczam narazie 10l/100 ale na trasie mi spalił 6,4/ 100km a w mieszanym cyklu z wakacji to 7,5-8 max a te 10 to tylko w mieście bo nie wyjeżdzam daleko i to na krutkich odcinkac, okolo 10-15km w jedną stron na uczelnie i z deptaniem wiec chyba nie tak żle, w połowie drogi jest juz ciepły
Mk3 GTI 16V ABF
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
noname pisze:przeciagne 145 -150 na 3 biegu
dobre zarty....
Też w to nie wierze, niema takiej możliwości, licznik ci kłamie
Poważnie, bo max na 3 biegu to chyba ze 135-140 nie wiecej, 120 na 3 to juz duż. Ja raz do 130 pociagnełem, ale to już strach bo mi nie odcina, mi sie chrzani cały silnik:)
Mk3 GTI 16V ABF
narazie sie wstrzymalem Panowie
najpierw go "zagazuje" a dopiero jak cos podjade do serwsu VW (konsultacja u doradcy technicznego (diagnosta) czy jakos tak ) Kolega zadzwonil do serwisu VW podobno sama wizyta (przeglad) kosztuje 200 zl + VAT w ta cene jak cos wyregulowuja komputer- sterownik bo u mnie jest ten problem a za inne usterki mechaniczne trzeba indywidualnie sie dogadywac niestety nic wiecej niewiem. Pozdr. p.s Powaznie mowie przeszlo 145 km/h no z delikatnej gorki ale nie z przepasci zero odciecja paliwa ale za to czasem mi obetnie na 5 biegu przy 90km chyba ten golf lubi tryb jazdy "wnuczka" (dynamiczna) a nie "dziadka" (ekonomiczna)