bez diagnozy dynamicznej sie nie obejdzie, tylko nie ma kto zrobić
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
może przepływka, albo dalej ten zawór, bądź sama turbina.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
może spręzynka pekła a moze sie wyrobiła i nie wypycha już tłoczka tym bardziej że może on byc po prostu sklepany , cewka go wciaga do siebie i ten tłoczek sie po tylu latach sklepał i nie miże juz normalnie sie przesówac. Można sprubowac rozebrac , przełamujac zaworek i oprucz czyszczenia rozciagnac sprężyne i podpiłować tłoczek robiac lekka fazke.vwiater pisze:moglbym go calkowicie rozebrac znaczy przelamac zobaczyc czy przypadkiem w srodku sprezynka nie pekla czy cos podobnego ale jakos sie boje ze nie zloze tego do kupy, wole kupic nowy 160 zl to jeszcze nie tak duzo.
pozdro
W AHU jest sterowanie nadcisnieniem. W innych silnikach ze sterowaniem podcisnieniem sa inne zaworki. O co Ci dokladnie chodzi ?stiko pisze:a czy do sterowania podcisnieniem i nadciśnieniem wężyki podłacza sie tak samo??
Wg tego rysunk z ETKA wezyk przy wtyczce powinien isc w atmosfere, a ten z drugiej strony do cylinderka turbe. W rzeczwistosci jest na odwrot, czyli tak jak na rysunku wyzej.stiko pisze:w etce znalazłem takie podłączenie wężyków do N75 i wydaje mi się ,że są trochę inaczej podłączone,mam
No to dziwna sprawa, bo powinien zawyzac ( o 1.43% )a zanizajanek822 pisze:wiem że troche bedzie okłamywał ale że aż tak to sie nie spodziewałem, narazie test robiony z drugim golfem o seryjnym ogumieniu i u niego było równo 100 a u mnie 93-94km/h,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości