Temperatura silnika za niska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
damcio151, objawy sa u mnie takie, ze jadac dzis do wroclawia troszke bardziej sie rozpedzilem na a4 i silnik mi sie zagotowal...jakies 110C. stanalem, w zbiorniku wyrownawczym nie bylo widac plynu..gdy powoli go otwieralem z dolu lecialy banki powietrza, wiec rozumiem ze uklad byl zapowietrzony. otworzylem calkiem, dolalem 1L plynu, poczekalem ma odkreconym korku i wlaczonym silniku po czym ruszylem dalej.
we wroclawiu dolalem do max, rozgrzalem silnik na postoju przy otwartym korku po czym zakrecilem i pojechalem. troszke sie pokrecilem po miescie, silnik mial 90C wiec prawidlowo. ale co mnie dziwi to to, ze dolna rura przy chlodnicy zimna, gorna goraca i twarda. wentylator sie nie wlacza. i zastanawiam sie czy uklad poprawenie pracuje? dziwi mnie zimny waz. i zastanawiam sie jak sprawdzic czy uklad jest odpowietrzony....bable nie lecialy przy otwartm korku zbiornika wyrownawczego. do tego nie rizumiem dlaczego gdy wskazowka pokazywala 110C nie wlaczyl mi sie wentylator???
we wroclawiu dolalem do max, rozgrzalem silnik na postoju przy otwartym korku po czym zakrecilem i pojechalem. troszke sie pokrecilem po miescie, silnik mial 90C wiec prawidlowo. ale co mnie dziwi to to, ze dolna rura przy chlodnicy zimna, gorna goraca i twarda. wentylator sie nie wlacza. i zastanawiam sie czy uklad poprawenie pracuje? dziwi mnie zimny waz. i zastanawiam sie jak sprawdzic czy uklad jest odpowietrzony....bable nie lecialy przy otwartm korku zbiornika wyrownawczego. do tego nie rizumiem dlaczego gdy wskazowka pokazywala 110C nie wlaczyl mi sie wentylator???
możliwe , że masz kamień w układzie i nie krąży wodakuba82wroc pisze:i zastanawiam sie czy uklad poprawenie pracuje? dziwi mnie zimny waz
[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 23:30 ]
czujnik temp w chłodnicy zepsuty , albo coś z tym krążeniem jest i nie dochodzi do niego gorący płyndo tego nie rizumiem dlaczego gdy wskazowka pokazywala 110C nie wlaczyl mi sie wentylator???
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie wiem co z tym poczac....moze po prostu poobserwuje do weekendu jak sie ten uklad zachowuje...weze idace do chlodnicy a w sobote jeszcze raz dobiore sie do termostatu, sprawdze czy jest prawidlowo wsadzony. a co do dolnego weza, to o ile dobrze pamietam bywaly chwile kiedy byl cieply...przy wymienia termostatu pompie sie przygladalem i wygladala ok. a moze powinienem dac autko do jakiegos mechaniora?
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
spójrz na fotoporadę na forum i odnieś się do tego zdjęcia .... idealnie widać
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 69&start=0
inaczej nie da się włożyć
[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 23:45 ]
a może ten termostat jest do bani
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 69&start=0
inaczej nie da się włożyć
[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 23:45 ]
a może ten termostat jest do bani
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt:
ach ten wahler ...... nie wszystkie mają 100 % sprawności ... jak już będziesz przy termostacie , to włóż go do garnka z wodą i patrz jak się zachowuje ..... ma być zamknięty , dopiero przy gotowaniu wody ma się otwieraćkuba82wroc pisze:wsadzilem wahlera!
[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 23:51 ]
tak ..... układ nie byłby odpowietrzanykuba82wroc pisze:a czy moze to powodowac np uszkodzony korek?
- kuba82wroc
- Mały gagatek
- Kontakt: