Turbo w 2E
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
znajomy odprężał głowicę ( opel c20let, 2.0 16V turbo) za pośrednictwem flanszy wyciętej na kształt uszczelki pod głowicą.Uszczelnił to poprzez roznitowanie stalowej warstwowej uszczelki pod głowicę (akurat była taka do tego modelu) i w ten sposob ją odpreżył.
im niżej tym ładniej......
[url=http://imageshack.us][img]http://img134.imageshack.us/img134/2380/volkslogo3ul.gif[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img134.imageshack.us/img134/2380/volkslogo3ul.gif[/img][/url]
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
poprawiam Cie ... sa stalowe...toffic pisze:I tu jest problem bo do 2.0 takiej nie ma. Jeśli się myle to mnie poprawcieATMCD pisze:Uszczelnił to poprzez roznitowanie stalowej warstwowej uszczelki pod głowicę
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jesli chodzi ci o audi s2 to tam nigdy nie bylo silnikow 2.2 v5 tylko rzedowa 5 a to duza roznica. Tam silnik siedzi wzdluznie takze jak chcesz taki silnik wpakowac do mk2 to zycze powodzenia i worka pieniedzy.maxgt pisze:podepne sie do tematu ze wzgledu na to ze wyszukowarka forum kulawo szuka, mkII 1.8 rp- chce zamieniać na 2.2 V5 z T z S2 co o tym sądzicie?
[ Dodano: Sob Kwi 21, 2007 21:03 ]
pozatym nie wiem czy ktoś ma takie mkII w polsce
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
r5 wchodzi do mk2 ... wiem cos o tym....gtx pisze:Jesli chodzi ci o audi s2 to tam nigdy nie bylo silnikow 2.2 v5 tylko rzedowa 5 a to duza roznica. Tam silnik siedzi wzdluznie takze jak chcesz taki silnik wpakowac do mk2 to zycze powodzenia i worka pieniedzy.maxgt pisze:podepne sie do tematu ze wzgledu na to ze wyszukowarka forum kulawo szuka, mkII 1.8 rp- chce zamieniać na 2.2 V5 z T z S2 co o tym sądzicie?
[ Dodano: Sob Kwi 21, 2007 21:03 ]
pozatym nie wiem czy ktoś ma takie mkII w polsce
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
możesz coś wiecej napisaćevolution pisze:r5 wchodzi do mk2 ... wiem cos o tym....
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 00:11 ]
z tego zdaje sobier sprawe, na temat wiem coraz wiecej, i im wiecej wiem tym bardziej sie dziwie czemu nikt czegoś takiego jeszcze niezrobiłgtx pisze:Jesli chodzi ci o audi s2 to tam nigdy nie bylo silnikow 2.2 v5 tylko rzedowa 5 a to duza roznica. Tam silnik siedzi wzdluznie takze jak chcesz taki silnik wpakowac do mk2 to zycze powodzenia
Juz ktos to robil,tylko taniej jest wsadzic inny silnik gdzie jest miej rzezby i dla tego ludzie niecha sie w to bawic.maxgt pisze:możesz coś wiecej napisaćevolution pisze:r5 wchodzi do mk2 ... wiem cos o tym....
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 00:11 ]z tego zdaje sobier sprawe, na temat wiem coraz wiecej, i im wiecej wiem tym bardziej sie dziwie czemu nikt czegoś takiego jeszcze niezrobiłgtx pisze:Jesli chodzi ci o audi s2 to tam nigdy nie bylo silnikow 2.2 v5 tylko rzedowa 5 a to duza roznica. Tam silnik siedzi wzdluznie takze jak chcesz taki silnik wpakowac do mk2 to zycze powodzenia
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wchodzi w poprzek do mk2, a co do tego czy nikt jeszce nie robil... pytanie Skąd wiem ze wchodzi....maxgt pisze:możesz coś wiecej napisaćevolution pisze:r5 wchodzi do mk2 ... wiem cos o tym....
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 00:11 ]z tego zdaje sobier sprawe, na temat wiem coraz wiecej, i im wiecej wiem tym bardziej sie dziwie czemu nikt czegoś takiego jeszcze niezrobiłgtx pisze:Jesli chodzi ci o audi s2 to tam nigdy nie bylo silnikow 2.2 v5 tylko rzedowa 5 a to duza roznica. Tam silnik siedzi wzdluznie takze jak chcesz taki silnik wpakowac do mk2 to zycze powodzenia
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
to jeszcze mi napisz jaka kasta do tego, z tego co napisał mi jeden kolo w temacie o tej treści to pasi kasta z volvo 850 2.5 tdi , tylko rzeźba z kolektorami ,łapami i półośkami, chyba że niechcesz zdradzić tajemnicy?to wtedy bede robił to na swoich błędach, bo jakoś mam wrażenie że w tym temacie mało ludzi służyło by tak poprostu dobra poradą,albo z braku wiedzy albo z małej rzyczliwościevolution pisze:wchodzi w poprzek do mk2, a co do tego czy nikt jeszce nie robil... pytanie Skąd wiem ze wchodzi....
[QT]Devil, kolego jak ida modyfikacja silniczka w golfiku...? dłubałeś już coś ?
Obecnie:
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK3 VR6 Syncro, VR6 Syncro by szparak
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
MK2 Rallye Golf '89 Rallye Golf G60 by szparak
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
wiem wiem zapomniałem bo myślałem o swoim silniku w golfie... ja poszukuję ABFa ale niestety nie ma nigdzie . Masz może jakieś namiary ?[QT]Devil pisze:Btw mam cordobe GTi jesli ci to nie przeszkadza
Obecnie:
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
Wiesz co, looknołem na allegro i masz naprawde latwiej niz ja Bo ja szukałem prawie pół roku abfa musiałem sie w cierpliwość uzbroic. Teraz na allegro sa 4 aukcje z tymi silnikami czyli masz w czym wybierac. Aha masz bardzo dobrą baze do tego swapu posiadajac 2E, wszystko przekładasz od 2E mozesz nawet skrzynie zostawic narazie.