scieło mi polowe paska rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
scieło mi polowe paska rozrzadu
pasek ma przejechane 20000 km nie ma luzu na kole, napinacz rolka byly tez zmieniane wtedy co pasek , i dzisiaj sie okazala ze zostala mi tylko polowa paska tzn przesunal sie od silnika i scielo go o kraj napinacza albo o osłonę no i nie ma polowy ,pasek byl gejtsa czyli nie jakas lipa.moze koledzy maja sugestje co sie dzieje dzieki za pomoc
powodów moze byc wiele np obudowa zle załozona - drze o kant gdzieś, nallepiej jak załozysz nowy pasek odpal bez obudowy górnej - od razu wyjdzie czy pasek jest zwalany czy nie i ew gdzie sie drze.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
no to jak myslisz, gdzie tnie pasek? w srodku obudowy. a o co moze ciac? bo na kołach raczej nie... albo o napinacz bo zle ustawiony (mało prawdopodobne) albo gdzies o obudowe. jesli jest zwalany z kół (cały czas idzie w bok to na 100% zdziera sie o obudowe ale wtedy to juz grubsza naprawa czeka (wymiana kół). dobra rada - i tak musisz zmienic pasek wiec jak załozysz nowy to odpal bez obudowy i wszystko zobaczysz.
Nocne Mary Squad
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
wcale nie koniecznie, zle ustawiony napinacz tez moze to powodowac. jak odpalicsz bez obudowy to od razu zobaczysz czy pasek jest zwalany, jesli tak a napinacz jest dobrze napiety to koła sprawdz jeszcze luz na kółku pompy.
Nocne Mary Squad
ja też miałem podobny problem tylko ze w 1,9d okazało się że przy wymianie paska został założony kiepski napinacz i spychał pasek od silnika przycinając jego krawędz
założyłem nowy pasek i napinacz luka i wszystko gra
założyłem nowy pasek i napinacz luka i wszystko gra
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)