Wzomcnienie hamulcow - pompa ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Wzomcnienie hamulcow - pompa ?
Witam
zmienilem hamulce przednie z tarcz pelnych 256 (wraz z zaciskami) na tarcze 280mm wentylowane na zaciskach od Audi S2 dwutloczkowe,
i teraz mam pytanie jak sprawic zeby hamulce braly wysoko i zeby pedal nie byl zbyt miekki, czy to kwestia zmiany pompy?
ewentualnie jaka pompe zalozyc zeby wszystko sie zgralo i ladnie chodzilo ?
jeszcze jedno pytanie - podcisnienie idace z vacum pompy do serwa idzie takze do zaworu EGR , mozna bez niczego odciac ten ezyk idacy do zaworu EGR i go zaslepic?
zmienilem hamulce przednie z tarcz pelnych 256 (wraz z zaciskami) na tarcze 280mm wentylowane na zaciskach od Audi S2 dwutloczkowe,
i teraz mam pytanie jak sprawic zeby hamulce braly wysoko i zeby pedal nie byl zbyt miekki, czy to kwestia zmiany pompy?
ewentualnie jaka pompe zalozyc zeby wszystko sie zgralo i ladnie chodzilo ?
jeszcze jedno pytanie - podcisnienie idace z vacum pompy do serwa idzie takze do zaworu EGR , mozna bez niczego odciac ten ezyk idacy do zaworu EGR i go zaslepic?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
olozwirski a mozesz podac nr tej pompy i ile za nia dales? zakladales cala pompke z serwem ?
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 1:31 pm ]
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 1:31 pm ]
pojemnosc jest na pewno wieksza bo sam fakt ze te nowe sa dwutloczkowehezek pisze:zmierz pojemniosc zacisków orginalnych i tych które zainstalowales jesli te nowe mają większą pojemnośc to musisz zmienic pompe najlepiej od S2 skoro zaciski od niego pochodzą a ze jest miekki to pewnie sa jeszcze zapowietrzone
pozdrawiam
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Wzomcnienie hamulcow - pompa ?
nawet chyba lepiej rzebys odciol i zaslepil ten wezyk .....Adamm pisze:Witam
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sluchajcie jak pompa jest oki to powinno bez problemu obsluzyc dwutloczkowe heble, chyba ze gdzies jest powietrze itp. ja mam w prawdzie jednotloczkowe ale fi 65 i dzialaja.... na seryjnej pompie, ba nawet heble sa mocniejsze niz w drugim aucie na wydajniejszej pompie, ale tu juz pascal dziala, wieksza srednica tloka mniejsze cisnienie...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution, dzieki za info
mam jeszcze jedno pytanie... bo wyczytałe w szukajce że jak mam teraz 256/20 wentylowane to do moich jarzm moge przykręcić plug&play zaciski z vr6 (280) i potem dokupuje tarcze z G60 280/22 rozstaw 4x100 i bangla
prawda li to ?
jakich jeszcze zacisków szukać - pisałeś kiedyś ze z IBI GTI TDI i Audi A6 pasują ?
mam jeszcze jedno pytanie... bo wyczytałe w szukajce że jak mam teraz 256/20 wentylowane to do moich jarzm moge przykręcić plug&play zaciski z vr6 (280) i potem dokupuje tarcze z G60 280/22 rozstaw 4x100 i bangla
prawda li to ?
jakich jeszcze zacisków szukać - pisałeś kiedyś ze z IBI GTI TDI i Audi A6 pasują ?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
generalnie mysle ze zalozone zaciski z jarzmami 22 mm beda banglac prawidlowo... ale pewien nie ejstem tak nie przechodzilem... mam heble z A 6 / B6 / A8 taki skladak
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT