STOŻEk w MK II ,JAK NAJLEPIEJ ZAMONTOWAĆ????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ja mam,Adrian1980 pisze:Chce zalozyc sobie stozek do PF i w zwiazku z tym mam pytanko czy ktos z Was ma silnik PF z zalozonym stozkem. Chodzi mi o opinie jak to chodzi na benzie i LPG.
chodzi bez problemu,
wczesniej miałem na zwykłej zwezce, działal tez, ale załozyłem oryginalna obudowe + zwykły filtr
teraz mam mikser BLOS i na dzien dzisiejszy po remontach reduktora jest rewelacyjnie, no i ten dzwiek
www.vrservice.pl
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Blos, to mikser od LPG, podciśnieniowy mikser z "przepustnica" tak jakbyAdrian1980 pisze:Borys, a co dokladniej daje zalozenie miksera ?? Bo nie jestem w temacie
a co daje, poprostu masz wieksza srednice przelotu, nie 32mm jak w zwykłych mikserach od LPG, teoretycznie powinien lepoej jeździc na lpg.
a na PB z załozonym tym mikserem bdb jedzie
www.vrservice.pl
ja mam stozka z przerobionym dolotem na 1,6 tyle ze na gazniku po załozeniu stozka zauwazyłem ze jest leprza dynamika moze przyrostów nie ma ale dynamika jest leprza czuc to ..... do tego troszke rególacji silnika i w mgnieniu oka(jak na taki silnik) mam 160/170 Km/h jak by nie patrzec samochodzik 18 letni i z amorkami do wymiany