Akurat dzis robie mala przerobke wydechu a wiec : wdech mam orginalny Remus bardzo ladny wyglad z nierdzewki swieci sie jak lustereczko
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
oczywiscie jak sie okazalo jest on przelotowy jak go wyciaglem ale nie na wprost tylko na skos a ma to niewielka roznice na dzwiek,i nie potrzenie bym kupowal nowy wydech bo by to nic nie dalo jezeli chodzi o ''ryk ''silnika ,usunalem przed ostatna puszke ta duza ,i zalozylem ''prowizorycznie'' rure bezposrednio do tego mojego Remusa i odpalilem auto
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
rewelka odglos nie jest bardzo glosny bo nie chodzi mi o to ale jest cos w nim fajnego w srodku nie ma zbyt duzego chalasu ,ale to sie okaze w jezdzie mysle ze nie bedzie uciazliwy przy dluzszej trasie ,teraz tylko musze odpowiednio rury nowe powyginac jedna ta od strony katalizatora spawnac a ta od Remusa na zlacze scisnac i bedzie git jak to wszystko bedzie zrobione to wam napisze efekt calkowity pozdro
[ Dodano: 01 Mar 2007 13:07 ]
jeszcze jedno co chodzi o filtr stozkowy bo bede tez zakladac ale to niebawem dopiero tak sie zastanawiam czemu jak montuja filtry oczywiscie stozek,to sa one na gorze blisko silnika ! i co to daje wtedy ????wedlug mnie nic !! stozek musi lapac zimne powietrze a w wiekszosci przypadkow widze ze wchodzi cieple bo silnik sie przecierz nagrzwewa i ladnieje wciaga
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
stozek nalezy wedlug mnie umiescic w oslonce blaszanej polaczona z rura gdzies u dolu zeby bralo zimne powietrze bo o to w tych wszystkich chodzi .....osobisciscie widzialem to w vr6 corrado dobrze zrobione tak jak powinno byc no chyba ze sie mysle to mnie prosze poprawiac a znam sie na tym troche .........prosze o wasze opinie na ten temat THX pozdro
[ Dodano: 01 Mar 2007 17:08 ]
No i skonczony moj wydech pospawane rurki ,a co do dzieku to : na wolnych obrotach na zewnatrz ladny basik slychac a po dodaniu gazu slyszalny jest dosc tak ze przerubka udala sie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam