Problem z zasilaniem radia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Damilio
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z zasilaniem radia
Witam! Jestem świeżo upieczony posiadaczem golfika 1,6 td i mam problem z zasilaniem radia otóż wszystko było ok, wyłączyłem radio i przy próbie włączenia nic nie działało. W skrzynce z bezpiecznikami wymieniłem spalony bezpiecznik od radia i wciąż nie mam zasilania na tej "linii". W radiu bezpiecznik jest ok. Czekam na wasze porady i z góry za nie dziękuje. Pozdrawiam
Radio
Możliwe ze zrobiłeś jakieś male zwarcie, skoro bezpiecznik padł.
Sprawdź sobie jeszcze połączenia przy kostkach "Europejskich" przy radiu
Przy starych instalacjach czasami prędzej przepala kable na jakichś łączeniach niż pali bezpiecznik.
Sprawdź sobie jeszcze połączenia przy kostkach "Europejskich" przy radiu
Przy starych instalacjach czasami prędzej przepala kable na jakichś łączeniach niż pali bezpiecznik.
MK II GTI 16V KR USA OZ, Brembo, Look, Momo, Schrot, Koni -80 - 60, Pioneer
Powiem tak, aby radio Ci dzialalo musi byc pod napieciem na 2 przewodach, jedno na stale i drugie gdzie niektorzy daja napiecie ze stacyjki tzw napiecie wzbudzenia radia lecz najlepiej podlaczyc tam staly potencjal. Mysle tez ze o ile juz Ci radyjko nie poszlo to mozesz miec wlasnie te 2 wyjscia w innej konfiguracji dlatego radio Ci sie nie zalaczy. Jak chcesz wiedziec cos wiecej pyknij na priva albo pytaj tutaj Pozdrawiam